Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη γέφυρα Χαμαιζίου (Video)

Υπογράφηκε χθες το πρωί στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «ενίσχυση ανωδομής υφιστάμενης κοιλαδογέφυρας Χαμαιζίου» μεταξύ του Ο.Α.Κ. Α.Ε. και της αναδόχου εταιρείας «Κλέαρχος Ρούτσης» και το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους
και να δοθεί στην κυκλοφορία, ενώ προβλέπονται ενδιάμεσες τμηματικές προθεσμίες για την ολοκλήρωση των εργασιών της γέφυρας και την απόδοση της σε κυκλοφορία.



Ο διαγωνισμός της πρώτης φάσης του έργου, προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ, είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2016 και είχαν κατατεθεί δέκα προσφορές.
«Τελικά ανάδοχος του έργου, αναδείχθηκε η εταιρεία του κ. Ρούτση προσφέροντας έκπτωση 46,94%. Μετά την υπογραφή της σύμβασης υπάρχουν έξι μήνες προθεσμία για την αποπεράτωση. Επιτέλους, τελειώνει αυτή η ταλαιπωρία», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΚ Δημήτρης Κουνενάκης, υπενθυμίζοντας πως υπήρχαν πολλά ερωτηματικά «σε ειδικούς και μη ειδικούς» για την στατικότητα της γέφυρας, χωρίς όμως να δοθεί από κανένα μια ξεκάθαρη λύση για το ζήτημα. «Τελικά το Υπουργείο με τα στελέχη του το έλυσε χρηματοδοτώντας την αποπεράτωση για να φτιαχτεί ο δρόμος και να προχωρήσει η χρήση του, επειδή το έχουμε ιδιαίτερα ανάγκη», δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, σημειώνοντας πως υπάρχει κι ένα σοβαρό ζήτημα που σχετίζεται με όσα έγιναν στο παρελθόν και δεν ολοκληρώθηκε το έργο, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Συνολικες προβολες σελιδας