Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ


Η τοπική οικονομία κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση
Λέει, λοιπόν, η γνωστή παραμοιά ότι, άμα δεν έχει ο διάολος δουλειά… τα βάνει με τα κοπέλια του. Όμως, ο συγκεκριμένος διάολος δεν τάβαλε με τα κοπέλια του, αλλά ήρθε και ανεχούμισε το Μεγάλο Μοναστήρι, επειδή, ως φαίνεται, δεν του καλάρεσε, που εδά και κάμποσα χρόνια τα πήγαινε μια χαρά με τη διαχείριση – διακίνηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, με αποτέλεσμα να έχουν καλή ζήτηση μέσα και έξω από τη χώρα και να εισπράττουν καλή τιμή και άμεσα οι παραγωγοί που συνεργάστηκαν με την εταιρεία που είχε συγκροτηθεί με έδρα το Τοπλού.

Μπήκε λοιπόν ο σατανάς στη μέση και προκάλεσε αναταραχή, βρίσκοντας φαίνεται και συμμάχους εντός, με αποτέλεσμα να αγανακτήσει ο Ηγούμενος Φιλόθεος και να τα βροντήξει, υποβάλλοντας την παραίτησή του στο Μητροπολίτη Κύριλλο!
Δεν την έκανε, λέει, δεκτή ο Δεσπότης την παραίτηση (επίσημη ανακοίνωση δεν έχομε). Και τι θα πει αυτό; Έτσι «θεωρείται το θέμα λήξαν», όπως αναφέρουν τα διάφορα δελτία τύπου; Όταν κυκλοφορούν φήμες, ότι υπάρχουν οικονομικές ατασθαλίες στην εταιρεία, πού πάει το μυαλό του καθενός; Όχι βέβαια στον αργάτη του ελαιουργείου! Γιατί δεν βγαίνει κάποιος από τα Διοικητικά Συμβούλια τόσο της Εταιρείας, όσο και του Ιδρύματος Παναγία Ακρωτηριανή να πάρουν θέση, μετά την υποβολή της παραίτησης του Ηγουμένου και να ξεκαθαρίσουν ότι ο Ηγούμενος δεν ενέχετε στο σκάνδαλο; Η σιωπή τους δεν αποτελεί ηχηρή έκφραση άποψης; Πόσο καιρό τώρα μεθοδευόταν ο εξαναγκασμός του σ’ αυτή την πράξη; Γιατί οι αρμόδιοι άφησαν να εξελιχθούν έτσι τα πράματα;
Έχουν άραγε, αντιληφθεί εκείνοι, οι οποίοι ανάγκασαν τον Ηγούμενο να τα παραιτήσει και να εγκαταλείψει στο έλεος της ασχετοσύνης και της αβεβαιότητας το σημαντικό έργο που γινόταν τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την εμπορία του λαδιού, πού οδηγούμαστε μετά τις εξελίξεις αυτές και ότι θα έχουμε καταστροφικές συνέπειες, για την οικονομία της περιοχής μας;
Ξέρομε ότι ο Ηγούμενος δεν πρόκειται να μιλήσει και να υπεραμυνθεί του προσώπου του. Έχουν χρέος όμως οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων με πρώτο το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση. Κινδυνεύει κύριοι η οικονομία του τόπου μας. Το ξέρετε όλοι πάρα πολύ καλά. Κινηθείτε λοιπόν και αφήσετε τη λογική που λέει του σκύλου ζύγωνε και του λαγού πορπάτιε…
Και εάν οι άλλοι μαζικοί φορείς θέλουν να τα έχουν καλά και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ, οι πρόεδροι όλων των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής, πρέπει να κάμουν διαδήλωση, για να αποκατασταθεί η ηρεμία και η τάξη στο Μοναστήρι, γιατί αυτοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι θα σημάνουν τα πειράματα που μεθοδεύονται, για την παραγωγή του λαδιού της περιοχής.
Και θα αναφερθώ Δήμαρχε και δημόσια προσωπικά σε σένα, επαναλαμβάνοντας και αυτά που σου είπα τηλεφωνικά: Έχεις χρέος να πάρεις θέση για τα όσα συμβαίνουν στο Ίδρυμα, πολύ περισσότερο τώρα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Αυτή είναι η άποψη των δημοτών, όπως μου την έχουν πολλοί εκφράσει. Το θέμα δεν είναι εκκλησιαστικό, έτσι όπως εξελίχθηκε. Είναι Κοινωνικό. Και έχετε χρέος, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, να είσαστε μπροστάρηδες στο παλλαϊκό αίτημα των συνεπαρχιωτών. Και να επιβάλλετε εσείς τις εξελίξεις. Όχι να τις παρακολουθείτε!..
Λάβετε πολύ σοβαρά την αγανάκτηση που έχει δημιουργηθεί στον κόσμο, η οποία όταν έρθει η ώρα να πουλήσουν το λάδι και θα συμπέσει με την ολοκληρωτική εξαθλίωσή μας λόγω της εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων, σας προειδοποιώ πως, η αγανάκτηση θα μετατραπεί σε οργή που θα ξεσπάσει απάνω σας…
Δείγμα γραφής του τι μέλλει γενέσθαι έχουμε ήδη, αφού σταμάτησαν οι πληρωμές των παραγωγών, ακόμη και για μικροποσά του προϊόντος, όπως μας κατήγγειλαν, και οι εργαζόμενοι, επίσης καταγγέλλουν πως για πρώτη φορά, μετά από δέκα οκτώ χρόνια, μένουν απλήρωτοι.
Η Παναγία η Ακρωτηριανή να μας δώσει φώτιση, αλλά μου φαίνεται ότι μας έχει σιχαθεί και αυτή, που τη… διασύρουμε εδά και χρόνια!
ΝΙΚΟΣ ΡΕΜΠΕΛΑΚΗΣ

Πηγή : Nέα  Επαρχία

Συνολικες προβολες σελιδας