Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Μην ανάβετε φωτιές στο ύπαιθρο

Χωρίς ευτυχώς σημαντικά ή μεγάλων διαστάσεων συμβάντα και δυσάρεστες συνέπειες ολοκληρώνεται ο πρώτος μήνας από την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου στην περιοχή της Σητείας. Ωστόσο σημειώθηκαν περιστατικά, στα οποία η επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου ήταν άμεση και αποφεύχθηκαν δυσάρεστες εξελίξεις.

«Μέχρι τώρα», ανέφερε ο Προϊστάμενος Κλιμακίου Επιπυραγός κ. Παύλος Καπετανάκης, «δημιουργήθηκαν κάποιες παρατυπίες από πολίτες, οι οποίοι προχωρώντας σε γεωργικές εργασίες και λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, θεώρησαν “ακίνδυνο” το άναμμα μιας φωτιάς. Ευτυχώς στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων αυτών δεν υπήρξε επέκταση της φωτιάς. Ωστόσο διεξάγονται όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες βάσει των πυροσβεστικών διατάξεων και της νομοθεσίας».
Μπορεί λοιπόν η αντιπυρική σαιζόν να ξεκίνησε στην περιοχή της Σητείας και μέχρι στιγμής να εξελίσσεται «αναίμακτα», όμως τονίζει ο κ. Καπετανάκης «αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται εφησυχασμός, το αντίθετο. Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως σε ό,τι αφορά γεωργικές και σχετικές εργασίες που πραγματοποιούν. Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς σε κάθε περίπτωση. Ιδίως όταν αφορά υπολείμματα καλλιεργειών».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας