Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Διασφάλιση πρόσβασης της Σκοπής στο νέο οδικό άξονα Σητείας- Αγ. Νικολάου

Ερώτηση προς τους Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Βασίλης Κεγκέρογλου με θέμα τη διασφάλιση πρόσβασης των κατοίκων και επισκεπτών της Σκοπής στο νέο οδικό άξονα Σητείας- Αγ. Νικολάου- Ηρακλείου. Αναφέρει:

Ολοένα και αυξάνουν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Σκοπής – Δημοτική Ενότητα Σητείας, Δήμου Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου  για τον αποκλεισμό του οικισμού από τον υπό κατασκευή εθνικό δρόμο Σητείας- Αγ. Νικολάου.
Συγκεκριμένα, παρότι εκεί ζουν και δραστηριοποιούνται πάνω από 1.000 κάτοικοι και το εν λόγω χωριό έχει πολλούς επισκέπτες, δεδομένου ότι αποτελεί και εμπορικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σητείας δεν έχει προβλεφθεί η κατασκευή οδικού κόμβου για είσοδο και έξοδο στο νέο  δρόμο που συνδέει το Ηράκλειο με τη Σητεία.
Επειδή αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι η πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, που αφορά δύο Περιφερειακές Ενότητες με δυνατότητα σύνδεσης του εν λόγω οικισμού με την κατασκευή του κατάλληλου κόμβου.
– επειδή η Σκοπή είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του δήμου με σημαντική παραγωγή ελαιολάδου και
– επειδή επανειλημμένως οι κάτοικοι και οι φορείς του χωριού έχουν μεταφέρει την διαμαρτυρία τους στους αρμόδιους, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει ουσιαστικές απαντήσεις.
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
* Ποιος ο λόγος αποκλεισμού του εν λόγω οικισμού από τον δρόμο Σητείας- Αγ. Νικολάου-Ηρακλείου;
* Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών της Σκοπής στο νέο οδικό άξονα Σητείας- Αγ. Νικολάου- Ηρακλείου;
Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλης Κεγκέρογλου

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας