Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

O δραστήριος Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας

Ένας από τους πιο δραστήριους Συλλόγους της Σητείας είναι και εκείνος των Φίλων Μουσικής.
Ως γνωστόν, αλλά και όπως φάνηκε στην διάρκεια της πρόσφατης -εκλογοαπολογιστικού χαρακτήρα Γενικής Συνέλευσής του- πρόκειται για ένα σωματείο που παράγει σημαντικό έργο στον τομέα του πολιτισμού και της προβολής της περιοχής, ενώ σημαντική είναι η κοινωνική και εθελοντική προσφορά του στον τόπο.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας δεν αριθμεί πάρα πολλά μέλη, ωστόσο στην πλειοψηφία τους επιτελούν σημαντικό έργο στηρίζοντας τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Σύλλογος συνδράμει έμπρακτα την Φιλαρμονική του Δήμου και την συνδιοργάνωση πολλών εκδηλώσεων, όπως εξαιρετικών μουσικο-θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών κλπ.
Άλλωστε η «μεταμόρφωση» του «Τεχνοχώρου», που πλέον φιλοξενεί τη Φιλαρμονική, είναι σχεδόν εξολοκλήρου αποτέλεσμα της εθελοντικής εργασίας και προσφοράς του Συλλόγου.
Παράλληλα ο Σύλλογος δίνει δυναμικό «παρών» και στην συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στην περιοχή της Σητείας την περίοδο των Χριστουγέννων, των Απόκρεω και του καλοκαιριού. Το Μεσογειακό Φεστιβάλ είναι μία από τις πιο σημαντικές δράσεις του, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια με επιτυχία συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια της περιοχής, στην προβολή της, στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου που διαθέτει, ενώ «παντρεύει» και πολιτισμούς, μουσικές της Μεσογείου. Πρόκειται για μία απαιτητική από κάθε άποψη διοργάνωση, που στέφεται με εξαιρετική επιτυχία κι αποτελεί σημείο αναφοράς στο πολιτιστικό καλοκαίρι της Σητείας.
Η δράση του Συλλόγου κάθε άλλο παρά εποχιακή είναι. Εξακολουθεί συνεχώς και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου τις ενέργειες που αποσκοπούν στον καλλωπισμό της πόλης -σε συνδιοργάνωση με το Δήμο κι άλλους φορείς και συλλόγους- αλλά και στην στήριξη φορέων και πολιτών που έχουν ανάγκη, όπως του Νοσοκομείου.

Ευχαριστίες
Στη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στον «Τεχνοχώρο» η -πάντα ακούραστη-Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βέρα Περράκη ευχαρίστησε από καρδιάς το Δ.Σ., τα μέλη, την Φιλαρμονική αλλά και όλους για την αγαστή συνεργασία, για έναν και μόνο σκοπό, το συλλογικό αποτέλεσμα για το κοινό όφελος, για να επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα για την περιοχή.
«Τα καταφέραμε πιστεύω και τα τελευταία δύο χρόνια. Κάναμε αρκετά γιατί ήσασταν όλοι εσείς. Νομίζω έχετε νιώσει ότι όλοι εμείς είμαστε πια όχι απλή παρέα, αλλά οικογένεια. Αυτό για ‘μένα είναι πολύ σπουδαίο. Ο καθένας σας και όλοι μαζί κάναμε σημαντικά πράγματα. Σας ευχαριστώ πολύ. Όπως ευχαριστώ κι όλους όσοι συνεργαστήκαμε και κάναμε ωραίες δράσεις. Αυτό δείχνει ότι όταν οι άνθρωποι είναι ενωμένοι κάνουν περισσότερα και καλύτερα πράγματα», ανέφερε η κ. Περράκη απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες στην Συνέλευση.

Οι εκλογές
Κατόπιν αρχαιρεσιών εξελέγησαν:
– Για το Δ.Σ.: Βέρα Περράκη, Γεώργιος Φουρναράκης, Μαρία Ελληνικάκη, Μαρία Κατριτζιδάκη, Ιωάννα Κουμάκη
– Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: Μαρία Σερμετζάκη, Σάββας Γιαννικός, Εμμ. Δασκαλάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας