Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλαδικό ρεκόρ για την Κρήτη και την περίοδο της κρίσης

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Φουλ τις μηχανές τους ακόμη και κάτω από συνθήκες κρίσης φαίνεται πως δουλεύουν οι ξενοδόχοι της χώρας και μάλιστα σε περιοχές όπως η Κρήτη που ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία.

Από το 2008 μέχρι το 2016 στην Ελλάδα άνοιξαν 1.428 νέα ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 46.594 δωματίων, με το 14% δηλαδή περισσότερα από 7,500 χιλιάδες δωμάτια να προστίθενται στον αριθμό των δωματίων στην Κρήτη που μαζί με το Νότιο Αιγαίο κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό.
Ακόμη πάντως, και με τα 7500 χιλιάδες δωμάτια, είναι δύσκολο να καλυφθούν στο σύνολο οι ανάγκες που φαίνεται ότι υπάρχουν για τη φιλοξενία των ενδιαφερόμενων επισκεπτών. Εκείνων που δείχνουν ότι θα κατακλύσουν την Κρήτη την ερχόμενη τουριστική σεζόν, αλλά θα παραμείνουν πιστοί στον τόπο διακοπών τους, αν και εφόσον βρουν την κατάλληλη ποιότητα.
Στο μεγαλύτερο μέρος τους αυτές οι επενδύσεις αφορούν μονάδες που εντάχθηκαν στις 3 υψηλότερες κατηγορίες ξενοδοχείων, ανεβάζοντας έτσι τον πήχη σε ότι αφορά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, δίχως ωστόσο να δίνουν μεγάλη "ανάσα" στην λεγόμενη οικοδομική δραστηριότητα που πλήττεται στα χρόνια της κρίσης με τρομακτική συρρίκνωση.
Αυτό άλλωστε δήλωσε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου που σημείωσε ότι ο χώρος της οικοδομής έχει υποστεί ζημία που φτάνει μέχρι και 90% τα τελευταία χρόνια και συντηρείται με επεκτάσεις ή δημιουργία νέων ξενοδοχείων ή και συντηρήσεων.
Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας