Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση σχετικά με τις Συγκεντρωτικές Καταστάσεις των αγροτών του ειδικού καθεστώτος



Όπως όλες οι επιχειρήσεις, έτσι και οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος, θα πρέπει να υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις Εξόδων και Εσόδων για όσους εκδίδουν δικά τους Τιμολόγια (τις γνωστές ως Μ.Υ.Φ.) ηλεκτρονικά, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου 2017.

Η παραπάνω υποχρέωση νομοθετήθηκε με τον Ν.4174 / 2013 για τις ανάγκες διενέργειας διασταυρωτικών ελέγχων και οριστικοποιήθηκε με μεταγενέστερες τροποποιοήσεις.. Τα προηγούμενα χρόνια η προθεσμία είχε παραταθεί μέχρι 30/9. Συζητείται και τώρα να δοθεί παράταση για μικρό διάστημα, όμως η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί .
Ο χρόνος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων είναι κάτι το οποίο καθορίζεται από τα λογιστικά γραφεία με βάση ένα πιεστικό προγραμματισμό.
Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος θα πρέπει να προσκομίσουν όλα τους τα παραστατικά τα του 2016 (τιμολόγια αγοράς, εκκαθαρίσεις, αποδείξεις δαπανών, κλπ) στο λογιστή τους, εντός του μήνα Φεβρουαρίου το συντομότερο δυνατό.

Όποιος αποφασίσει να προσκομίσει τα τιμολόγια στο λογιστή του όταν θα πάει να κάνει τη φορολογική του δήλωση, να γνωρίζει ότι θα είναι εκπρόθεσμος και θα υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις (πρόστιμα κλπ) .
Εκ του Συλλόγου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Συνολικες προβολες σελιδας