Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Τοπλού Σητείας

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονή Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Τοπλού Σητείας.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ Φιλόθεος προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο, σημειώνοντας τα εξής “Αναπέμπω εκ μυχίου καρδίας δέησιν ευχαριστίας, προς τον Μέγα Δομήτορα της Εκκλησίας, Αρχιποίμενα Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, την υπερούσιον Αγίαν Τριάδαν, την Υπεραγίαν Δέσποιναν και τροφόν της Ιεράς Μονής μας Κυρίας Θεοτόκου της Ακρωτηριανής και προς πάντας τους τοπικούς Αγίους, διότι με αξίωσαν κατά την εύσημανον και μοναδικήν ταύτην στιγμήν, όχι μόνο να χαρώ και να σας καρμαρώσω ως Επίσκοπό μας, προερχόμενον εξ ημών, αλλά νά σας υποδεχθώ ως Ηγούμενος, να σας καλοσορίσω και να σας προσφωνήσω εντός του ιερού καθολικού της σεβασμίας Μονής μας.
Η ιερά Μονή της  Κυρίας Θεοτόκου της Ακρωτηριανής είναι  το σπίτι σας, η πνευματική σας παλαίστρα, από την οποίαν πνευματικώς ουδέποτε απεμακρύνθητε, αλλά αεί συμπαρίστασθε… Σας υποδεχόμεθα δια πρώτην φοράν μετά πάσης τιμής και ευφροσύνης εις την τροφόν Ιερά Μονήν ως Επίσκοπον της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, την οποία διεποίμαναν εκλεκτοί Ιεράρχες προκάτοιχοί Σας, εν οίς και οι μακαριστοί και και αοίδιμοι κυροί Φιλόθεος και Ευγένιος”. Τέλος,  ο π. Φιλόθεος πρόσφερε στον Σεβ. κ. Κύριλλο ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο “επιδιδόμενον μεν μέσω των ιδίων χειρών μου, -όπως είπε- προσφερόμενον όμως ως θα έδει, υπό των χειρών του αειμνήστου και αγαπητού Γέροντός σας ως επιβράβευσιν προς τον αντάξιον διάδοχον  του και εις αιώνιον μνημόσυνον Αυτού”.
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον π. Φιλόθεο και του ευχήθηκε από καρδίας υγεία και δύναμη για να συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια το επιτελούμενο πολύπλευρο έργο του στο ιστορικό Μοναστήρι της Ανατολικής Κρήτης, σημειώνοντας ότι είναι αφιερωμένος στην Παναγία από την νεανική του ηλικία και ότι είναι βέβαιος ότι η Κυρία η Ακρωτηριανή θα τον αξιώσει να δει να πραγματοποιείται η πολυπόθητη αξιοποίηση της μοναστηριακής περιουσίας που παραχώρησε η Μονή από το έτος 1992 στο κοινωφελές Ίδρυμα της Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή».
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Χατζηνάκης.
Μετά μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα, στο Αρχονταρίκι της Μονής, και ευχήθηκε στον Ηγούμενο και την Αδελφότητα, στους συνεργάτες και τους φίλους της Μονής καλή και ευλογημένη χρονιά.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας