Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Λασίθι: Μελέτες για επεμβάσεις στην Εθνική Οδό

ΕΡΓΑ ΚΡΗΤΗ
Νέες μελέτες για επεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία της Εθνικής Οδού στο Λασίθι ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου.

Οι επεμβάσεις θα χρηματοδοτηθούν αρχικά με το ποσό των 280.000 ευρώ, από το πρόγραμμα έργων για την ασφάλεια του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και αναλυτικά, πρόκειται για τα τμήματα της εθνικής οδού: οικισμός Ίστρον, κόμβος Κριτσάς, Σεληνάρι και το σημείο σύνδεσης της παλιάς με τη νέα εθνική οδό στην περιοχή Τάρμαρος.
Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού, του διευθυντή Συγκοινωνικακών Έργων του Ο.Α.Κ Γιώργου Αγαπάκη, των μελετητών, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Καλού Χωριού Μιχάλη Μανδουράρη και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου, εξετάστηκαν σε πρώτη φάση οι επεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στα προβλεπόμενα σημεία - οι οποίες κρίθηκαν επιβεβλημένες και απολύτως απαραίτητες - προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα υφιστάμενα προβλήματα και να καταστεί δυνατή η ασφάλεια των διερχομένων.
Ο κ. Ζερβός, σε δηλώσεις του αναφερόμενος στην υλοποίηση των συγκεκριμένων μελετών, έκανε γνωστό ότι έπειτα από συνεννόηση με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, αναμένεται να δοθούν στο μελετητή οι ορθοφωτοχάρτες που θα τον βοηθήσουν στα πρώτα στάδια της προμελέτης, ενώ ακολούθως θα απαιτηθούν ενδεχομένως μετρήσεις από τον ίδιο το μελετητή, για τη σύνταξη της οριστικής μελέτης.
Εξάλλου σύμφωνα με εκτιμήσεις που εκφράστηκαν στα μέσα Μαρτίου, αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση, προκειμένου να αξιολογηθούν οι προτάσεις του μελετητή στις παρεμβάσεις που συζητήθηκαν και να γίνουν τυχόν παρατηρήσεις μετά τη δημοσιοποίηση τους.
Για τον κόμβο της Κριτσάς, το βασικό ζήτημα που τέθηκε αφορά στην κυκλοφορία των πεζών, ενώ ζητήθηκε από το μελετητή να υποβάλει πρόταση για τη διαμόρφωση του κεντρικού κόμβου σε συνδυασμό με το δρόμο που οδηγεί στα Λακώνια -παράμετρος - η οποία θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά κυρίως λόγω των τοπικών δρόμων που υπάρχουν.
Τέλος για την περιοχή του Σεληναρίου, εξετάζεται η κατασκευή μικρού κυκλικού κόμβου για την σύνδεση της παλιάς με τη νέα εθνική οδό, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί και για Τάρμαρο, στο σημείο συμβολής της με την παλιά εθνική οδό.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
(Φωτογραφία αρχείου)
 

Συνολικες προβολες σελιδας