Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Αποκατάσταση Παραλιακού δρόμου Σητείας

ΧΑΤΖΗΝΑΚΗΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ-ΤΟΥ-ΜΙΧΑΗΛ
Όλα ωραία όλα καλά!
Πάλι τα ίδια.
Πάλι οι ενέργειες οι δικές μας γίνονται χωρίς λόγο.
Πάλι εμείς λέμε ψέματα και παρασύρουμε τον κόσμο.
Εσείς κύριοι της αντιπολίτευσης και ειδικά η κυρία Αϊλαμάκη και ο κύριος Καραμανωλάκης, πρέπει να μάθετε να διαβάζετε σωστά τά έγγραφα και να μη λέτε συνέχεια στον κόσμο ψέματα.

Συγκεκριμένα:
1. Το έγγραφο του κυρίου Εισαγγελέα ο Δήμαρχος και εν συνεχεία εγώ, το μάθαμε τη Δευτέρα 30/1/2017 με Fax, από το Λιμεναρχείο Σητείας και μετά με e mail από την Περιφέρεια. Άρα την Παρασκευή 27/1/2017 δεν ξέραμε.
2. Την Παρασκευή αυτή (27/1/2017) ευρισκόμενος στο γραφείο του Δημάρχου, ενημερώθηκα ότι η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας έχει έτοιμη γνωμοδότηση που απαντά σε ερώτημα του Λιμεναρχείου Σητείας, στην οποία γνωμοδοτεί ότι ο παραλιακός δρόμος στη θέση Πετρά, δεν είναι ασφαλής. Άρα ήταν ορατός πλέον ο κίνδυνος το λιμεναρχείο να κλείσει το δρόμο αυτό, απαγορεύοντας τη διέλευση των οχημάτων.
Προ της κατάστασης αυτής, πήρα την πρωτοβουλία να συγκαλέσω τους φορείς
του Παλαικάστρου και της Ζάκρου για να συζητήσουμε τους τρόπους αντίδρασής
μας στην πιθανότητα αποκλεισμού της περιοχής πέραν της Καραβόπετρας.
3. Το έγγραφο του κυρίου Εισαγγελέα Εφετών, αναμφισβήτητα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν δίνει όμως άμεσα λύση. Δεν φαίνεται από πουθενά ότι μπορεί άμεσα να ξεκινήσει η αποκατάσταση του δρόμου, διότι αφού δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση ακόμη, μπορεί να βρεθούν κάποιοι ευαίσθητοι συμπολίτες μας (εσείς ξέρετε ποιοί είναι) και να καταγγείλουν πάλι τον εργολάβο. Άρα εμείς θα είμαστε ανήσυχοι και «κακά παιδιά» όσο δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση και δεν εγκαθίσταται ο εργολάβος. Επομένως οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις όπως αποφασίσαμε την Κυριακή, δεν αναστέλλονται.
4. Επειδή η κυρία Αϊλαμάκη λέει ότι το έγγραφο του κυρίου Εισαγγελέα και η διαφαινόμενη «λύση» είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης του κυρίου Θραψανιώτη και της δημοτικής της ομάδας, οφείλω να επισημάνω τα εξής:
Ο κύριος Εισαγγελέας όπως ο ίδιος αναφέρει, είχε έγγραφες και προφορικές επικοινωνίες με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου, την Αντιπεριφερειάρχη και το Λιμενάρχη Σητείας στους οποίους και κοινοποιεί το έγγραφό του, το οποίο απευθύνεται προς τον κύριο Κουκιαδάκη (Αντιπεριφερειάρχης) ο οποίος εγγράφως είχε ζητήσει την παρέμβασή του.
Κανένας άλλος υπηρεσιακός ή μη παράγοντας δεν φαίνεται να έχει παρέμβει. Συμπέρασμα: Μη μνημονεύετε με ξένα κόλυβα όπως έχετε μάθει.
5. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο δρόμος θα είχε αποκατασταθεί εδώ και πολλούς μήνες, αν η αντιπολίτευση μαζί με άλλους ειδήμονες δεν αποπροσανατόλιζε τον κόσμο παρασύροντάς τον σε διάφορες κινητοποιήσεις, για λύσεις ουτοπιστικές με μία συνέπει στην ασυνέπεια λόγων και έργων που διακατέχονται. Ξεκίνησε με απλή αναπλήρωση, συμφώνησε με τη μελέτη του κυρίου Καραμπά που ζήτησε η Περιφέρεια που περιείχε ογκώδη λιθοριπή και φώναζε έξω από το Δημαρχείο και την πλατεία «Θοδωρή και Πελαγία πέτρες δεν θέλει η Σητεία». Ποιος ανέβαλε, καθυστέρησε και υπονόμευσε το έργο;
Η τωρινή λύση με την πρώτη της Περιφέρειας σε τι διαφέρουν όσον αφορά τη λιθοριπή;
Μόνο στο ότι πάνω στα βράχια θα πέσει άμμος.
Άρα κύριοι της Αντιπολίτευσης δεν είστε συμμέτοχοι στη λύση του προβλήματος, αλλά είστε ξεκάθαρα μέρος του προβλήματος.
6. Γιατί ενοχληθήκατε από τις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκε να γίνουν από τους φορείς και την τοπική κοινωνία της Δημοτικής Ενότητας Ιτάνου; Επειδή δεν συμμετείχατε; Μα για το λόγο ότι όπως είπαμε δεν είστε σε θέση να δώσετε λύση σε κάποια προβλήματα, αλλά για να δημιουργείτε προβλήματα.
Εμείς την τοπική κοινωνία μας την ενημερώνουμε και όταν χρειάζεται κινητοποιείται, ενώ εσείς προσπαθείτε πάντα να την κινητοποιείτε αποσκοπώντας στην προσωπική ή παραταξιακή προβολή.
Με εκτίμηση
Χατζηνάκης Γιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας