Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

"Πόλεμος" μεταξύ δημάρχων

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/kalantzakis_170202_171929.jpg?mtime=20170202171929«Οι Δήμαρχοι δεν είναι για να εκτελούν χρέη γραμματειακής υποστήριξης των Βουλευτών, δικαιολογώντας την όποια στάση τους» απαντά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου



Οι Δήμαρχοι δεν είναι για να εκτελούν χρέη γραμματειακής υποστήριξης των Βουλευτών, δικαιολογώντας την όποια στάση τους απαντά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνη Ζερβό με αφορμή τα όσα ανέφερε σχετικά με την υπόθεση του Μουσικού Σχολείου.
Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του με αφορμή τα όσα σχολιάζει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου για την υπόθεση του Μουσικού Σχολείου «Δεν υπάρχει καμία πολεμική ανακοίνωση, όπως επικαλείται ο κ. Ζερβός, από τον Δήμο Ιεράπετρας για τον Δήμο Αγίου Νικολάου. Το σχόλιο μου έχει να κάνει με τη θέση, τη στάση και την άποψη των Βουλευτών του νομού Λασιθίου κάτι που νομίζω ότι δικαιούμαστε πρωτίστως ως πολίτες και παράλληλα ως αυτοδιοικητικοί του νομού να γνωρίζουμε.
Αυτό που θα έλεγα λοιπόν στον αγαπητό συνάδελφο είναι ότι ο ρόλος των Δημάρχων δεν είναι για να εκτελούν χρέη γραμματειακής υποστήριξης των Βουλευτών, δικαιολογώντας άκριτα την όποια στάση τους. Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» που ακολουθούν – και υπενθυμίζω ότι η Ιεράπετρα τη βίωσε και τη βιώνει - δεν υποστηρίζει τον νομό και όφελός μας είναι να τη σταματήσουμε.
Όσον αφορά τις απόψεις μου για τη δημιουργία του Μουσικού Σχολείου και τα όσα επικαλείται ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, δεν θα σχολιάσω ούτε τα «σαφή τεχνικά στοιχεία» που αναφέρει για τις αποστάσεις μεταξύ Μαλίων και Σητείας, ούτε και το επιχείρημα που δημόσια παραθέτει κατά το οποίο «ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει βρει μικρό ξενοδοχείο που τον καλύπτει από άποψη διαθέσιμου χώρου» χωρίς μάλιστα, σημειώνω, να έχει κάνει καν τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές διαδικασίες!
Αρκούμαι απλά και παραθέτω για ενημέρωση των πολιτών τα όσα αναφέρονται από τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Πρωτίστως από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου στο υπ’ αριθμόν 9589/224/11/2016 έγγραφό της «Επειδή α. το Λασίθι παρουσιάζει μεγάλες γεωγραφικές ιδιαιτερότητες (ο πληθυσμός κατανέμεται στο μεγαλύτερο ποσοστό στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Σητεία, με μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ τους) β. το ενδιαφέρον των γονέων /κηδεμόνων για την εγγραφή των παιδιών τους σε Μουσικό σχολείο παρουσιάζεται σε όλες τις πόλεις του Λασιθίου, προτείνεται η έδρα του σχολείου να είναι στην Τοπική Κοινότητα Καβουσίου, η οποία βρίσκεται περίπου στο γεωγραφικό κέντρο του Νομού, έτσι ώστε η μετάβαση των μαθητών να είναι προσιτή από όλες τις πόλεις, χωρίς να αποκλείεται κάποια περιοχή. Η στέγαση του σχολείου θα είναι στο χώρο του πρώην Δημοτικού σχολείου Καβουσίου. Είναι ένα αυτόνομο σχολικό κτήριο με μεγάλο αύλειο χώρο για τις απαιτούμενες κτιριακές υποδομές που θα κριθούν αναγκαίες στο μέλλον»
Καθώς επίσης και τα όσα αναφέρει στο υπ’ αριθμόν 719/ 7/4/2016 έγγραφό του ο Σχολικός Σύμβουλος Μουσικών ΠΕ16: « Η πρόταση του δήμου Ιεράπετρας προτείνει τη δημιουργία του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου στις εγκαταστάσεις του πρώην δημοτικού σχολείου Καβουσίου, τοποθεσία η οποία α. χωροταξικά και λαμβάνοντας υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του νομού κρίνεται επαρκής χιλιομετρικά (κατά προσέγγιση: από τη Σητεία 42χιλ. από την Ιεράπετρα 20χιλ. από τον Αγ. Νικόλαο 28χιλ.). Επίσης κρίνεται επαρκής β) παιδαγωγικά, καθώς προτείνει την εγκατάσταση σε ένα αυτόνομο σχολικό κτήριο με μεγάλο αύλειο χώρο για τις απαιτούμενες κτιριακές υποδομές που θα κριθούν αναγκαίες στο μέλλον, τις οποίες και δεσμεύεται να υλοποιήσει».
Επειδή λοιπόν πραγματικά στόχος είναι να βρούμε επιτέλους στον νομό Λασιθίου τη συνισταμένη διεκδίκησης των κοινών μας πραγμάτων, όπως πολύ σωστά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου σημειώνει, ας ξεκινήσουμε μια πραγματική προσπάθεια, σεβόμενοι πρώτα απ’ όλα τις εισηγήσεις κάθε αρμόδιας υπηρεσίας!» καταλήγει στις δηλώσεις του Δήμαρχος Ιεράπετρας 

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας