Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Απόβαση στην Αθήνα για τους Κρητικούς αγρότες

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/agrotis4.jpg?mtime=20170214074625Η πανελλαδική κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για την 1.30 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθης

Έτοιμοι να ενώσουν τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους από όλη τη χώρα είναι οι αγρότες από τα μπλόκα των Πραιτωρίων και των Μεγάλων Χωραφιών που αναχώρησαν χτες βράδυ από Ηράκλειο και Χανιά και σήμερα το πρωί αποβιβάστηκαν στον Πειραιά. 

Η πανελλαδική κινητοποίηση στην οποία συμμετέχουν και Κρητικοί αγρότες έχει προγραμματιστεί για την 1.30 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθης όπου οι αγρότες θα στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση. 
Στη σχετική ανακοίνωση των αγροτών αναφέρεται  : 
Σήμερα το οργανωμένο αγροτικό κίνημα βρίσκεται στην Αθήνα, μετά από σχεδόν ένα μήνα σκληρού αγώνα στα μπλόκα, και απαιτεί την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Διάφοροι «καλοθελητές» στην περιοχή μας έχουν βαλθεί να χαρακτηρίσουν τον αγώνα μας ως κομματικό. Απαντάμε: βεβαίως και έχουμε προσανατολισμό! Είμαστε μικρομεσαίοι αγρότες με συγκεκριμένο πλαίσιο πάλης, τα αιτήματα επιβίωσής μας. Έχουμε καθαρό ποιος είναι ο αντίπαλος, η πολιτική των κυβερνήσεων, η ΚΑΠ της ΕΕ, που αβαντάρει τα μονοπώλια και συγκεντρώνει γη και παραγωγή σε μια χούφτα μεγαλοαγροτών, που περιμένουν σαν τα σκυλιά να αρπάξουν το βιός μας. Έχουμε καθαρό ότι χρειαζόμαστε συμμάχους, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ που του χτυπά η ίδια πολιτική.
Συσπειρωνόμαστε σε αυτά τα αιτήματα και έχουμε βγει στον αγώνα οργανωμένα, συντεταγμένα, περιφρουρημένα, μετά από αποφάσεις των οργάνων του κινήματος, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, πανελλαδικές και περιφερειακές συσκέψεις, ΔΣ Αγροτικών Συλλόγων μέχρι την επιτροπή του μπλόκου. Αυτό μας ενώνει, ανεξάρτητα κόμματος που ψηφίζουμε. Γι’ αυτό βρισκόμαστε σήμερα στην Αθήνα.
Από την άλλη, στις 8 του Μάρτη, αφού ψηφιστούν από την κυβέρνηση τα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, όπως προσπαθεί, πετσοκόβοντας το αφορολόγητο, τις συντάξεις και άλλα, καλούν την αγροτιά για συλλαλητήριο στην Αθήνα, αγκαλιά οι χρυσαυγίτες, οι μπαχαλάκηδες, οι «συνδικαλιστές» που δεν εκπροσωπούν τίποτα παρά τον εαυτό τους, ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, κι από πίσω τους οι μεγαλοαγρότες της περιοχής μας, που όλοι μαζί κραυγάζουν υπέρ της επιχειρηματικής γεωργίας, της «εθνικής παραγωγής» και της ΚΑΠ, που εμάς τους μικρομεσαίους μας τελειώνει. Αυτή είναι η διαφορά μας, όσο κι αν λυσσάνε διάφοροι να λερώσουν τον καθαρό αγώνα μας.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού να τους κάνουν στη μπάντα. Να συσπειρωθούν στους υπαρκτούς Αγροτικούς Συλλόγους ή να φτιάξουν άλλους εκεί που δεν υπάρχουν και να παλέψουν για αιτήματα που πραγματικά ακουμπάνε στα συμφέροντά τους, να μην ακολουθάνε τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών που καραδοκούν να τους πετάξουν από τη γη τους.
Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη την Κυριακή το απόγευμα, από τα μέλη της Παγκρήτιας συντονιστικής επιτροπής των αγροτών του νησιού που συνεδρίασαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, στις 8 Μαρτίου οι αγρότες του νησιού θα πραγματοποιήσουν παγκρήτιο συλλαλητήριο στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματά τους και ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας