Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Δωρεά Ελαιόλαδου στην «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

ALEBIZOS_1-696x463
Την Κυριακή πρωί 22-1-2017 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Πολύκεντρου Δήμου Σητείας για 18η συνεχή χρονιά έγινε η εκδήλωση «Κοπή Βασιλόπιτας – Ημέρα Αγάπης» του Συλλόγου ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ και ΑΡΜΕΝΙΩΝ Σητείας.

Όπως κάθε χρόνο πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου συμμετείχαν στην εκδήλωση η οποία άρχισε ΑΚΡΙΒΩΣ 11.30 όπως όριζε το πρόγραμμα. Αυτή η συνήθεια κάποιων συλλόγων να αργοπορούν την έναρξη του προγράμματος των πέραν του «ακαδημαϊκού τετάρτου» πρέπει να σταματήσει.
Τη βασιλόπιτα, για πρώτη φορά ως Μητροπολίτης, ευλόγησε και αγίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κύριος-κύριος Κύριλλος, μετά του Πανοσιολογιότατου Ηγουμένου Ιεράς Μονής της Παναγίας Ακρωτηριανής (Τοπλού) κ.κ. Φιλοθέου και μετά της πολυπληθούς τοπικής ιερατικής ακολουθίας.
Κατά την προσφώνηση ο Πρόεδρος του Συλλόγου παρεκάλεσε και εζήτησε από το νέο (και σε ηλικία) Μητροπολίτη μας να παρέχει την δυνάμενη ψυχική και υλική βοήθεια προς τους νέους μας. Λέγοντας υλική βοήθεια εννοούμε την καλύτερη αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στην περιοχή μας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος, όπως και κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του, υπεσχέθη ότι θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των νέων μας ως φίλος και αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια. Επίσης, ήταν και θα παραμείνει ενεργός φίλος του Συλλόγου μας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε την ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΙΝΩΝ σε ΚΑΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕς ΛΥΚΕΙΩΝ Σητείας.
Σε συνεργασία με τους Διευθυντές Γενικού Λυκείου κ. Γεώργιο Ταμπουρατζή και ΕΠΑ.Λ. κ. Γρηγόριο Προϊστάκη επαινέθηκαν οι μαθητές Λυκείων της σχολικής περιόδου 2015-2016.
ΕΠΑΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ Σητείας
ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟΥ
Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ
1 ΒΟΥΛΑ Εμμανουέλα Γιανι
2 ΝΤΙΜΟΒΑ Χριστίνα Ρακος
3 ΝΤΟΥΡΑΙ Γιόνους Σεζαϊ
4 ΠΙΜΕΝΟΒΑ Ντάρια Γορντιϊ
5 ΡΟΥΣΕΒΑ Ιβάνοβα-Ντάρια Ιβαν
6 ΓΚΙΑΤΑ Ιμέλντα Ντιτραν
7 ΙΒΑΝΟΒ Τόνι Τανιο
8 ΧΑΜΙΤΑΪ Μαϊντα Φερντιναντ
9 ΣΕΧΑΙ Αουρέλ Αρνταν
ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ (2015-16)
10 ΕΒΛΟΓΙΕΒΑ-ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΒΑ Ελίτσα Βαλεντιν
11 ΜΠΕΚΙΟΛΑΡΙ Ρονάλντο Αγκρον
12 ΣΕΛΙΜΑΪ Φλοριάνα Σκελκιμ
13 ΤΟΥΣΚΟΥ Κλαρίτα Ουλι
ΕΠΑΓΓ. ΛΥΚΕΙΟΥ
14 ΤΑΡΑΪ Τζελτίνα Τζεβντετ
15 ΧΑΜΙΤΑΪ Εμμανουελ Σπετιμ
Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Αλεβίζο, τους Διευθυντές των Λυκείων και την Μικρασιατικής καταγωγής συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Φανή Ευχετζή-Παφύτα η τοπική κοινωνία ανέκαθεν είχε ανοιχτή αγκαλιά για τους αλλοδαπούς μαθητές, κατά το πλείστον παιδιά οικονομικών μεταναστών από γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες.
Το δε μήνυμα αυτής της ενέργειας, εκ μέρους του Συλλόγου και των συνεργατών, προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι θα σταθούμε αρωγοί στις ανάγκες των προσφύγων και ενάντιοι σε κάθε ρατσιστική και εθνικοκαπηλευτική υστερία. Διότι Έλληνες θα πρέπει να θεωρούνται όσοι μετέχουν της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΜΟΡΦΩΣΗΣ. «…Το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους, αλλά της διανοίας δοκείν είναι και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας» (Ισοκράτης).
Για 6η συνεχή χρονιά (από το 2012 ανελλιπώς) συγκεντρώθηκε τυποποιημένο παρθένο στειακό ελαιόλαδο για την «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Η συγκεκριμένη ΜΗ.ΚΥ.Ο. αναδείχθηκε 4η παγκοσμίως και πρώτη στη χώρα μας, εν αντιθέσει με κάποιες άλλες που αναδείχθηκαν πρωτοπόρες …σε ατασθαλίες.
Στο δείπνο που παρέθεσε η Προεδρία της Δημοκρατίας στον Πλανητάρχη Ομπάμα είχαν κληθεί από πλευράς ΜΗ.ΚΥ.Ο. ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου (ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) και ο κ. Κανάκης (ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ).
Τα μέλη του Συλλόγου μας, οι εθελοντές προσφοράς ελαιολάδου αισθάνονται ικανοποιημένοι για την επιλογή μας καθότι σχεδόν κανείς δεν προσφέρει στην ΚΙΒΩΤΟ ελαιόλαδο, που τόσο το έχει ανάγκη.
Τα ονόματα των δωρητών ελαιολάδου και τα λίτρα:
Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΛΙΤΡΑ
1 ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Ιωάννης του Εμμανουήλ 5
2 ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Μιχαήλ του Εμμανουήλ 5
3 ΑΛΕΒΙΖΟΥ Κωνσταντινα του Γεωργίου 5
4 ΑΛΕΒΙΖΟΥ Ελένη του Γεωργίου 5
5 ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ-ΡΕΜΟΥΝΤΑΚΗ Μαίρη του Ηλία 5
6 ΚΑΛΑΦΑΤΗ Ευαγγελία του Θεοδοσίου 5
7 ΚΑΤΡΑΔΑΚΗΣ Ιωάννης του Εμμανουήλ 5
8 ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ Ιωάννης (Παιδίατρος) 5
9 ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ-ΓΙΑΤΡΑΚΗ Μαρία 5
10 ΜΑΡΚΑΚΗΣ Γεώργιος του Μιχαήλ 5
11 ΜΟΝΑΧΟΓΙΟΣ Παντελής του Αλεξάνδρου 5
12 ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ (Πρόεδρος Άννα Ορφανουδάκη) 15
13 ΠΑΦΥΤΑ Αθανασίου ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 10
14 ΠΗΔΗΧΤΑΚΗΣ Ιωάννης του Νικολάου 5
15 ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ Χαράλαμπος 5
16 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Σητείας 20
17 ΤΣΙΦΕΤΑΚΗΣ Γεώργιος (ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ) 17
18 ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ Χρήστος 5
ΣΥΝΟΛΟ 132
Η παράθεση των ονομάτων – λίτρων γίνεται για λόγους διαφάνειας του Συλλόγου μας και μόνον. Παραδώσαμε αυτοπροσώπως την 25-1-2017 (132) λίτρα ελαιολάδου.
Η Κιβωτός μας ευχαρίστησε εγγράφως. Η επιστολή εστάλη σε όλους τους δωρητές. Επαναλαμβάνουμε τη συγκινητική προσφορά του Συλλόγου Πολυτέκνων Σητείας και του πολύτεκνου συνταξιούχου κ. Γιώργου Τσιφετάκη.
Ευχαριστούμε εγκάρδια τους χορηγούς – αδέρφια Μικρασιάτες – της εκδήλωσης μας κ.κ. Σταύρο – Κώστα ΑΣΠΡΑΔΑΚΗ, Χριστόφορο – Άλκη ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ, Πόπη Δογραματζή (ΑΡΕΤΟΥΣΑ), Γερβάντ ΠΕΤΡΟΣΙΑΝ, Μανώλη ΚΡΙΘΑΡΑΚΗ, ΔΟΚΑΣ Δήμου Σητείας και Βαγγέλη Φραγκιαδάκη.
Προς τους νέους μας: Μην ξεχνάτε, η ζωή είναι δική σας. Μην αφήσετε να σας την πάρουν.
Γιώργος Αλεβίζος
Πρόεδρος
ΜΙ.ΠΟ.ΑΡ. Σητείας

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας