Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ψυχροί άνεμοι "σαρώνουν" το νησί, ποτέ εξασθενούν

Κακοκαιρία, άνεμοι, λιμάνι, ΚούλεςΆλλαξε απότομα το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, έπεσε αισθητά η θερμοκρασία σε ολόκληρο το νησί όπως προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι, ισχυροί άνεμοι πνέουν στα πελάγη ενώ δεν αποκλείεται ασθενής χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές.

Σήμερα Κυριακή οι άνεμοι ενισχύονται λίγο περισσότερο στα πελάγη φθάνοντας έως και τα 7-8 Μποφόρ ωστόσο πραγματοποιήθηκε κανονικά ο απόπλους των πλοίων. Σταδιακή εξασθένηση τους αναμένεται από τη Δευτέρα το απόγευμα.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα, περισσότερο αισθητή όμως η πτώση της, ιδιαίτερα στα βόρεια του νησιού, από την Κυριακή.

Αναλυτικά σύμφωνα με το meteo.gr
Hράκλειο
Ασθενής βροχόπτωση στο Ηράκλειο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 10 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους ως 7-8 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.
Για τη Δευτέρα 13/2, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 8 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Χανιά
Βροχόπτωση σήμερα στα Χανιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 9 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις βόρειους ανέμους ως 7-8 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός παρουσιάζει το ίδιο σκηνικό, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.
Για τη Δευτέρα 13/2, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 8 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Ρέθυμνο
Βροχερός ο καιρός στο Ρέθυμνο σήμερα, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 9 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις βόρειους ανέμους έντασης 7-8 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία στους 9 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.
Για τη Δευτέρα 13/2, προβλέπεται ασθενής βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αγ. Νικόλαος
Βροχερός ο καιρός στον Άγιο Νικόλαο σήμερα, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 8 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις βόρειους ανέμους έντασης 7-8 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος.
Για τη Δευτέρα 13/2, προβλέπονται βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου και μέτριους έως ισχυρούς βόρειους ανέμους.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας