Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

«Οι εισφορές υπερβαίνουν το 71% του εισοδήματος»

Ενημερωτική εκδήλωση για τις μεταβολές και τις συνέπειές τους στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό πλαίσιο του αγρότη και του επιχειρηματία με το τρίτο μνημόνιο από 1/1/17 διοργάνωσαν ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Σητείας, η Ένωση Σητείας ΑΕΣ, ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σητείας

Ενημέρωσε ο οικονομολόγος- φοροτεχνικός κ. Γιάννης Γουλιδάκης που ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Είναι χαρακτηριστικό να αντιληφθεί κανείς ότι σε σύγκριση με το 2015, η φορολογία για παράδειγμα του αγρότη που όλοι γνωρίζουν ότι ήταν 13% ανεξαρτήτου ποσού καθαρού κέρδους, υπερτριπλασιάστηκε. Οι συντελεστές από 13% πήγαν στο 29%, στο 37% και στο 45%.
Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, στην ανώτατη των κλιμάκων των εισφορών του ΟΓΑ για το 2015 και το 2016, οι αγρότες πλήρωσαν περίπου 1.100 € ανά εξάμηνο. Με τα νέα νομοθετήματα δεκαπενταπλασιάζονται σχεδόν, δηλαδή έχουμε ανώτατο ποσό εισφορών 14.907 €.
Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι η προκαταβολή του φετινού φόρου είναι ακριβώς δεινός όρος, αν κάποιος αγρότης έχει 5.000 φόρο θα πρέπει να πληρώσει 10.000, αντιλαμβάνεται ότι τουλάχιστον για το τρέχον έτος τα χρήματα που θα πληρώσουμε σε φόρους και εισφορές υπερβαίνουν σχεδόν στο σύνολο των παραδειγμάτων το 71% του συνολικού εισοδήματος. Με τα υπόλοιπα χρήματα καλείται ο αγρότης να καλλιεργήσει σε αντίξοες συνθήκες με όλες τις καταστάσεις που δημιουργούνται εξαιτίας της μεταβολής του συστήματος της φορολογίας και της ασφάλισής του κυρίως, αλλά και από το γεγονός ότι όλα τα γεωργικά εφόδια έχουν συντελεστή 24%».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας