Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Και δεύτερο περιστατικό γρίπης στη ΜΕΘ του Αγίου Νικολάου

Και δεύτερο περιστατικό άνδρα με γρίπη, από ιό του τύπου Η3Ν2 που ταυτοποιήθηκε, χθες, κατόπιν σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων, νοσηλεύεται από τις 16 Ιανουαρίου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Πρόκειται για 70χρονο, ο οποίος επίσης ανήκει σε ευπαθή ομάδα, με χρόνιες παθήσεις. Ο ασθενής μεταφέρθηκε από το Ηράκλειο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, αφού δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ στα νοσοκομεία του Ηρακλείου.
Με αυτό, τα εξακριβωμένα περιστατικά από το «φονικό» ιό της εποχιακής γρίπης, τα οποία νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του ΓΝΑΝ, είναι δύο. Αλλά, όπως δήλωσε ο Διευθυντής της ΜΕΘ, Μασούντ Χάνι, όταν ερωτήθη σχετικά από την ΑΝΑΤΟΛΗ, τα περιστατικά νοσηλευομένων στη ΜΕΘ από προσβολή από τον συγκεκριμένο ιό, μπορεί να είναι τρία συνολικά, αφού στη Μονάδα νοσηλεύεται ήδη και τρίτος άνδρας, 57 ετών, ύποπτος για προσβολή επίσης από τον ίδιο τύπο ιού της γρίπης. Χθες εστάλησαν στοιχεία για εξετάσεις και μέχρι το απόγευμα αναμένονται τα αποτελέσματα, που θα απαντήσουν ασφαλώς για το αν πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό αρρώστου με γρίπη από ιό Η3Ν2.
Μασούντ Χάνι εντατική νοσοκομείο
Όπως ανέφερε ο κ. Χάνι, αναφερόμενος στο πρώτο περιστατικό, του 54χρονου Αγιονικολιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, με γρίπη από ιό του τύπου Η3Ν2, ο ασθενής παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας