Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Επίσκεψη του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου στο Γυμνάσιο Κουτσουρά και το Λύκειο Μακρύ Γιαλού

Την περασμένη Παρασκευή ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, στο πλαίσιο των καθιερωμένων επισκέψεων του σε όλα τα σχολεία της Μητροπολιτικής περιφέρειας, επισκέφθηκε διαδοχικά το Γυμνάσιο Κουτσουρά, το Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού και το Γυμνάσιο Χανδρά.

Στο Γυμνάσιο Κουτσουρά, πρώτο σταθμό των επισκέψεών του, ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Περαντώνης και ο σύλλογος των διδασκόντων του σχολείου υποδέχθηκαν τον Σεβ. κ. Κύριλλο και αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος πέρασε από όλες τις τάξεις και ευχήθηκε καλή χρονιά στα παιδιά δίδοντάς τους το συνοπτικό ημερολόγιο του 2017 και τον σελιδοδείκτη με την εικόνα του Αγίου Πορφυρίου, τα οποία εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας προκειμένου να μοιρασθούν στη μαθητιώσα νεολαία της Μητροπόλεως.
Παράλληλα, ο Σεβ. κ. Κύριλλος διαμοίρασε αντίτυπα Καινής Διαθήκης από τις εκδόσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή» στους 41 μαθητές της Β΄ τάξης.  ενώ είχε σύντομη επικοινωνία με τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.
Στο παρακείμενο Λύκειο Μακρύ Γιαλού, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  κ. Κύριλλο υποδέχθηκε η Διευθύντρια κ. Δήμητρα Χαμηλάκη και καθηγητές του σχολείου. Ο Σεβ. κ. Κύριλλος πέρασε από όλες τις αίθουσες και διένειμε στους μαθητές και τις μαθήτριες το συνοπτικό ημερολόγιο και σελιδοδείκτες της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2017, ενώ στους τελειόφοιτους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, καθώς και στους Καθηγητές μοίρασε μαζί με τις ευχές του για το νέο έτος και το  ημερολόγιο τσέπης της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.
Στο Γυμνάσιο Κουτσουρά και στο Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, συνόδευαν οι Αιδεσιμολογιώτατοι Πρωτ.  Ιωάννης Νεστοράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Στ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας, και οι διδάσκοντες Οικονόμος Γεώργιος Χατζάκης, φιλόλογος καθηγητής, και π. Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης, Θεολόγος καθηγητής.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας