Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η Σητεία ταξιδεύει στον κόσμο και προβάλλεται μέσα από το Γεωπάρκο της

Συνεχίζεται το «ταξίδι» της Σητείας ανά τον κόσμο μέσω του Γεωπάρκου της, που ανήκει στο δίκτυο των παγκόσμιων Γεωπάρκων.

Πρόσφατα η περιοχή, όπως και οι άλλες τέσσερις ελληνικές με τα αντίστοιχα Γεωπάρκα, προβλήθηκε σε εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στο σύμπλεγμα των νήσων Αζόρων στην πορτογαλική επικράτεια.
Πρόκειται ασφαλώς για ακόμη μία σημαντική παράμετρο, αποτέλεσμα της ένταξης του Γεωπάρκου Σητείας στην σπουδαία «οικογένεια» των παγκόσμιων Γεωπάρκων της Unesco.
«Πράγματι», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδας Τερζής, «έγινε προβολή με ιδιαίτερη αναφορά στα ελληνικά Γεωπάρκα, στα πέντε που έχει η χώρα ως τίτλο τιμής, ένα εκ των οποίων είναι κι αυτό της Σητείας. Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, η Σητεία ταξιδεύει ανά τον κόσμο, προβάλλεται ποικιλοτρόπως, διαφημίζεται και γίνεται η παγκόσμια κοινότητα κοινωνός των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που έχει η περιοχή μας όσον αφορά και το γεωλογικό, το γεωφυσικό και το μορφολογικό της πλούτο.
Είναι μία δράση που, όπως έχουμε αναφέρει, επετεύχθη μετά από πολυετή προσπάθεια. Είμαστε πλέον ένα από τα Γεωπάρκα της Unesco με δυνατότητες ανάπτυξης δια μέσου της προβολής. Πλέον η Σητεία εμφανίζεται σε όλους τους χάρτες παγκοσμίως σα σημείο αναφοράς για τον γεωτουρισμό, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού -και γιατί όχι;- και την παραδοσιακή μορφή του τουρισμού. Στο χέρι μας είναι πλέον να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτό το αναπτυξιακό εργαλείο σωστά ώστε να ξεφύγουμε από την όποια εσωστρέφεια έχουμε. Να προβάλλουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να καταστήσουμε την περιοχή μας πόλο τουριστικής έλξης, αλλά και ανάπτυξης για το σύνολο των δημοτών».

Η Επιτροπή Διαχείρισης
Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Τερζής, το επόμενο χρονικό διάστημα, το προσδιόρισε στις αρχές Φεβρουαρίου, θα συγκληθεί η Επιτροπή Διαχείρισης του Γεωπάρκου Σητείας προκειμένου να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για τις ενέργειες κατά το τρέχον έτος.
«Να προβάλλουμε ακόμα περισσότερο την περιοχή μας και να χρησιμοποιήσουμε τα όποια εργαλεία έχουμε στη διάθεσή μας προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας