Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Σε εξέλιξη προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Σητείας

Η στελέχωση του Νοσοκομείου Σητείας με προσωπικό αποτελεί τον βασικότερο στόχο της διοίκησής του και για τη νέα χρονιά. Πρόκειται για μία μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε την περασμένη χρονιά και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση δεδομένης της συρρίκνωσης του προσωπικού του Νοσοκομείου την τελευταία δεκαετία λόγω συνταξιοδοτήσεων, μεταθέσεων, μη προσλήψεων κλπ.
Η μείωση του ανθρώπινου δυναμικού επέφερε σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος και στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών στον τομέα της υγείας.
Η κατάσταση σταδιακά από πέρυσι δείχνει να βελτιώνεται με αργούς ρυθμούς και εξελικτικές ενέργειες, που εφ’ όσον ευοδωθούν αναμένεται να επιφέρουν ένα σημαντικά θετικό αποτέλεσμα στην διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς.
Καθοριστικός παράγοντας είναι η πορεία των προσλήψεων κυρίως μόνιμου, αλλά και γενικότερα προσωπικού, πρωτίστως ιατρικού, που τόσο ανάγκη έχει το Νοσοκομείο Σητείας.

Οι γιατροί

Για τις προκηρύξεις ιατρικού προσωπικού ειδικότητας Χειρουργικής Επιμελητή Α΄ και Β΄, Καρδιολογίας Επιμελητή Α΄ και Παθολογίας Επιμελητή Α΄, όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μανόλης Μιχελάκης, τα νεότερα είναι τα εξής:
Για τη θέση του καρδιολόγου η διαδικασία έχει προχωρήσει και βρίσκεται στο στάδιο διορισμού από το υπουργείο.
Για τους χειρουργούς -προηγείται αυτή του Επιμελητή Α΄- η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο απάντησης των ενστάσεων των υποψηφίων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου ενάμιση μήνα.
Για την θέση Παθολογίας δεδομένου ότι η προκήρυξη ήταν άγονη αναμένεται να βγει στον αέρα και πάλι την επόμενη εβδομάδα.

Οι μόνιμοι

Για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το Νοσοκομείο έχει ζητήσει μία θέση Ορθοπεδικού κι ακολουθεί αίτημα για θέση Νευρολόγου με στόχο οι σχετικές διαδικασίες που είναι χρονοβόρες να τελεσφορήσουν εντός του 2017.
Επίσης σε εξέλιξη είναι η προκήρυξη 7Κ του 2016. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 17 και θα ολοκληρωθούν στις 31 Ιανουαρίου. Αφορά μόνιμο προσωπικό και για το Νοσοκομείο Σητείας προβλέπεται 1 θέση Τ.Ε. Ραδιολογίας- Ακτινολογίας, 1 θέση Υ.Ε. Προσωπικού Εστίασης- ειδικότητας Τραπεζοκόμων, 1 θέση Δ.Ε. Βοηθών Φαρμακείου.

Το επικουρικό προσωπικό

«Φυσικά στην αντιμετώπιση των κενών και των ελλείψεων», συνέχισε ο Διοικητής, «αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων. Αν και ο προϋπολογισμός του 2017 δεν έχει καταρτιστεί ακόμα υπάρχει σχετική πρόβλεψη για το Νοσοκομείο της Σητείας, οπότε θεωρείται δυνατή η πρόσληψη επικουρικού αναγκαίου προσωπικού. Ζητούμενο βέβαια είναι πάντα και η διαθεσιμότητα ιατρικού προσωπικού στους καταλόγους της ΔΥΠΕ.
Η πρόσληψη επικουρικού χειρουργού Β΄ άμεσα είναι δυνατή στο πλαίσιο αυτό και αναγκαία μέχρι να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες πρόσληψης Επιμελητή Α΄ και Β΄. Συνταξιοδοτήθηκε πλέον ο Διευθυντής της Χειρουργικής, οπότε είναι επιτακτική η ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης της κλινικής. Επίσης το Νοσοκομείο έχει αιτηθεί την πρόσληψη επικουρικών ιατρών θέσεων Παιδιατρικής, Καρδιολογίας, Παθολογίας».
Ήδη καθήκοντα ανέλαβε ένας επικουρικός ιατρός Γυναικολόγος -Μαιευτήρας και η κλινική πλέον καλύπτει όλες τις εφημερίες.

Άλλες θέσεις

Στην προκήρυξη μέσω του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους προβλέπονται δύο -δωδεκάμηνης διάρκειας- θέσεις Δ.Ε. Βοηθών Νοσηλευτικής, δύο θέσεις Τ.Ε. Νοσηλευτικής, δύο Υ.Ε. Βοηθών Υγειονομικού Προσωπικού και μία Π.Ε. Μηχανολόγων -Μηχανικών. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των ενστάσεων και αναμένεται να δοθούν οι θέσεις και να αναλάβουν καθήκοντα οι εργαζόμενοι εντός του Φεβρουαρίου.

Στελέχωση και του ΕΚΑΒ

Στην ίδια προκήρυξη προβλέπονται και πέντε θέσεις Δ.Ε. πλήρωμα ΕΚΑΒ για τον Τομέα της Σητείας.
«Είναι γεγονός ότι η στελέχωση με προσωπικό του Νοσοκομείου μας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Είναι επίσης γεγονός ότι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από πέρυσι συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση στην επίτευξη του σκοπού αυτού. Δεν είναι μία εύκολη προσπάθεια, επηρεάζεται από χρονοβόρες διαδικασίες και άλλους παράγοντες. Όμως σε στενή κι άριστη συνεργασία με την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και τους Υπουργούς Υγείας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, επιμένουμε κι ευελπιστούμε ότι τα μικρά, αλλά υπαρκτά, θετικά βήματα που έχουν γίνει ως τώρα θα συνεχιστούν, για να επιφέρουν ένα σημαντικό τελικά αποτέλεσμα προς όφελος του Νοσοκομείου μας, δηλαδή των πολιτών και της περιοχής γενικότερα», κατέληξε», ο κ. Μιχελάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας