Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Κλείνει μία παραγωγική χρονιά για την Περιηγητική Λέσχη Σητείας

Ιδιαίτερα παραγωγικό ήταν για την Περιηγητική Λέσχη Σητείας το 2016, που σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται. Το σωματείο με την πολύ μεγάλη ιστορία διακρίνεται στην παραγωγή έργου και επιδεικνύει αξιόλογη δράση σε πολλούς τομείς -ιδίως τα τελευταία χρόνια.

Πάντα μείζον θέμα για την Περιηγητική Λέσχη, όπως ανέφερε ο Πρόεδρός της κ. Μιχάλης Περάκης, είναι το αεροδρόμιο Σητείας, οπότε συμμετέχει σε ο,τιδήποτε σχετίζεται με το σημαντικό αυτό έργο, το οποίο θεωρείται από το σωματείο και ως «δικό του παιδί».
«Από τις αρχές του 2016 η Περιηγητική, εκτός από αυτήν της κοπής της βασιλόπιτας, πραγματοποίησε πολλές εκδηλώσεις», πρόσθεσε.
Ξεχώρισε εκείνη που ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Εμμανουήλ Κουτσαντωνάκη, ενός από τα επίτιμα μέλη του σωματείου.
Ένα διαφορετικό ταξίδι ζωής ήταν η εκδήλωση για τους πρόσφυγες, μία διαφορετική εκδήλωση για τα πεπραγμένα της Λέσχης, άνθρωποι από τη Σητεία που συμμετέχουν σε ομάδες διάσωσης προσφύγων στα νησιά της Μυτιλήνης και της Χίου έδωσαν το στίγμα για την κατάσταση.
Οργανώθηκαν δύο εκδρομές εντός της Κρήτης και μία στο εξωτερικό, περιήγηση στον Χάνδακα και την περιοχή της Φαιστού και εκδρομή στα βορειοδυτικά Βαλκάνια.
Μεγάλη έμφαση το σωματείο κατά την τρέχουσα χρονιά έδωσε στην έκδοση του βιβλίου του Μιλτιάδη Παπαδάκη «Ερωτο-Κρι(η)τολογικές Ψηφίδες». Μάλιστα πρόσφατα παρουσιάστηκε στη Σητεία κι επίκειται η παρουσίασή του και στους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, τους κατά τόπους Συλλόγους και την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων.
Συνεχώς τα μέλη της Περιηγητικής αρθρογραφούν και ενημερώνουν για θέματα μείζονος σημασίας για τον τόπο.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας