Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Συκιάς Σητείας

Το εσπέρας της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού της εορτής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Στεφάνου Συκιάς Σητείας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου και επεσήμανε την παρακαταθήκη που άφησε με την ομολογία της πίστεως του ως πρώτος μάρτυρας της Εκκλησίας μας. Ιδιαιτέρως τόνισε ότι ο Πρωτόαθλος έκανε πράξη τα λόγια του Κυρίου προς τους σταυρωτές του «Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι», με το να προσεύχεται για τους λιθοβολιστές του λέγοντας «Κύριε, μη στήσῃς αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην». Επίσης, αναφέρθηκε στον χρυσό κανόνα της χριστιανικής ηθικής, τον οποίο βίωναν όλοι οι μάρτυρες και πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της ορθοδόξου πίστεως.
Στο τέλος της ακολουθίας, που έλαβε μέρος πλειάδα Εφημερίων της πόλεως Σητείας και της περιοχής, ο Αιδεσιμολ. Εφημέριος της Ενορίας π. Ιωάννης Δανδουλάκης προσφώνησε κατάλληλα τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο και του ευχήθηκε πολυχρόνια και καλλίκαρπη Αρχιερατεία, ενώ ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε εγκάρδια για την υποδοχή διαβεβαιόντας ότι θα συμπαρασταθεί με κάθε μέσο, ώστε να αναδειχθούν και να αποκατασταθούν τα ερειπωμένα μνημεία πολιτισμού, που υπάρχουν ερειπωμένα στην περιοχή της Ενορίας από την εποχή της Ενετοκρατίας.
Στην πανήγυρη του ναού παρέστη πλήθος πιστών της περιοχής, μεταξύ του οποίου ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας κ. Θεόδωρος Πετρουλάκης, και ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Συκιάς.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας