Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

«Ναι» στην οικιστική ανάπτυξη παραθεριστικής κατοικίας στον Ανάλουκα

Θετικά κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Οικιστική Ανάπτυξη Παραθεριστικής Κατοικίας στην περιοχή Ανάλουκα Ι,
πάνω από τον υπάρχοντα οικισμό με φορέα υλοποίησης την Mantagu -Μανταγκου, ανώνυμη ξενοδοχειακή και κατασκευαστική εταιρεία- ΣΟΕ Κλαμπ (SOE Club).
Αρνητική ήταν η ψήφος της κ. Σταυρούλας Καράμπελα.
Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης ανέφερε:
«Το έργο πρόκειται να αναπτυχθεί σε μία έκταση 367 στρεμμάτων με δυναμικότητα πληθυσμού 3.700 ατόμων. Όπως είναι γνωστό, έχει κατασκευαστεί ο οικισμός Διόνυσος ο οποίος ολοκληρώθηκε το 1997 και λειτουργεί ως συγκρότημα τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών, δυναμικότητας 319 κατοικιών (934 κλινών) σε οικόπεδο έκτασης 36.000 m2.
Η πληθυσμιακή δυναμικότητα της μονάδας μετά την οικιστική ανάπτυξη θα ανέρχεται περίπου στους 3.700 κατοίκους με την ακόλουθη κατανομή: αιγαιοπελαγίτικο χωριό (Διόνυσος) 940 άτομα, μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές 1.450, τουρίστες 940, μονίμως εργαζόμενοι στον οικισμό 370.
Υπολογίζεται ότι η προβλεπόμενη συνολική επιφάνεια δόμησης της έκτασης “Ανάλουκας Ι”  θα είναι 366Χ 0,3 = 109,8 στρέμματα και οργανώνεται σε τρεις κατηγορίες: 1. Δόμηση σε αυτοτελείς ιδιοκτησίες με δυνατότητα ανέγερσης αυτόνομων κατοικιών βάσει ενδεικτικών αρχιτεκτονικών τυπολογικών λύσεων, 2. Οργανωμένο πρόγραμμα δράσης με ενιαίο μορφολογικό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, 3. Χώρος κτηριακού προγράμματος κοινόχρηστων και κοινωφελών λειτουργιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.
Σύμφωνα με την έγκριση χωροθέτησης και οικιστικής ακαταλληλότητας οι ελεύθεροι χώροι θα καταλαμβάνουν το 40,5 % της έκτασης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας