Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Αρχιερατικός Εσπερινός και χειροθεσία Αναγνωστών στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Προφήτη Ηλία Σφάκας

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου, εορτή του Προφήτου Ηλία του Θεσβίτου, πανηγύρισε το φερώνυμο εξωκκλήσιον της Ενορίας Σφάκας Σητείας.

Το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουλίου τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, κατά τον οποίο χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο οποίος και χειροθέτησε σε Αναγνώστες τους Ιεροψάλτες κ. Ιωάννη Βολανάκη του π. Κωνσταντίνου, συνταξιούχο δάσκαλο, και κ. Μιχαήλ Δασκαλογιαννάκη του Εμμανουήλ, συνταξιούχο αστυνομικό.
Ο Σεβ. κ. Ευγένιος απευθυνόμενος προς τους νεοχειροθετηθέντες είπε ότι η χειροθεσία τους σε Αναγνώστες αποτελεί αναγνώριση, ευαρέσκεια και επιβράβευση της Τοπικής Εκκλησίας για την πολυετή, περίπου σαράντα χρόνια, ανιδιοτελή προσφορά τους στο ιερό αναλόγιο, παρατρύνοντάς τους να συνεχίσουν με το ίδιο ένθεο ζήλο να ψάλλουν και να υμνούν με την καρδιά σας τον Θεό.
Εκ μέρους των δύο χειροθετηθέντων Αναγνωστών ο κ. Βολανάκης ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο για την ιδιαίτερη ευλογία να λάβουν από αυτόν την χειροθεσία του Αναγνώστου και ευχήθηκε ο Θεός να του χαρίζει «την κατ’ άμφω υγεία και μακροημέρευση, για να ορθοτομεί τον λόγο της αλήθειας».
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μιλώντας στο πολυάριθμο εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στον «ένσαρκο άγγελο» Προφήτη Ηλία και τα πάμπολλα θαύματα που επιτέλεσε αλλά και στην «εν νεφέλαις» αργαγή του από πύρινο άρμα στον ουρανό.
Κατά την ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι όμορων Ενοριών και πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας