Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Μία διασκεδαστική, γαργαλιστική ιδέα, ένα θέατρο με όλα τα έργα του Αριστοφάνη

Την  θεατρική παράσταση «Αριστοφανιάδα» παρουσιάζει την Κυριακή 31 Ιουλίου στη Σητεία και την Πέμπτη 4 Αυγούστου στον Άγιο Νικόλαο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης.
Πρόκειται για έναν ξεκαρδιστικό ύμνο στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη, ένα δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο που ήδη έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία από τις 11 Ιουλίου όταν έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο λαμβάνοντας το χειροκρότημα τεσσάρων χιλιάδων θεατών…
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν  οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης.
Σε δηλώσεις του  στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Γεννατάς δεν έκρυψε την χαρά του για την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού ως τώρα τόσο κατά την πρεμιέρα στο Ηρώδειο όσο κι ακολούθως στις παραστάσεις της Θεσσαλονίκης και Πελοποννήσου. Δεν έκρυψε όμως και τον ενθουσιασμό του  για την παρουσίαση της παράστασης στην Κρήτη.
Αναφερόμενος στην «Αριστοφανιάδα» ανέφερε ότι είναι μία πολύ γοητευτική, διασκεδαστική, γαργαλιστική ιδέα, θέατρο που περιλαμβάνει όλα τα έργα του Αριστοφάνη. Προσπαθεί να είναι αστεία αλλά την ίδια στιγμή συγκινητική, ανθρώπινη, πολιτική όπου χρειάζεται, συμμετοχική.
«Υπάρχει μία πραγματικά  φρέσκια, καινούρια ιδέα με τα βαθιά στοιχεία του Αριστοφάνη που υπάρχουν σε όλα του τα έργα που κυρίως είναι μία εκρηκτική φαντασία. Έτσι κι εμείς έχουμε δημιουργήσει κάτι που είναι μοντέρνο, το οποίο όμως έχει μέσα του πολλά ανθρώπινα στοιχεία. Προσωπικά εκείνο που κυρίως με κινητοποιεί είναι η ανάγκη μου αυτό που θα κάνω κάθε φορά να συνομιλεί με τον κόσμο, με το σήμερα, με την κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία την κάθε στιγμή. Η κοινωνία αυτή τη στιγμή θέλει αλληλεγγύη, χαρά, συμμετοχή, διασκέδαση, ποίηση… Σε ένα σημείο το κείμενο αναφέρει ‘ονειρεύομαι έναν κόσμο μοιρασιάς’….»
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας