Καλαμάρι στο γκριλ με σάλτσα πέστο από την Κρήτη
Η Τόνια
Καρανδεινού, ιδιοκτήτρια του γνωστού ρεστοράν The Blacony στη Σητεία -με
4,5 αστέρια στο Trip Advisor- μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Κρήτης και
Παρισιού. Με μεγάλη αγάπη για τη μεσογειακή κουζίνα, έχει καταφέρει να κάνει το εστιατόριό της γνωστό και αγαπητό σε Έλληνες και ξένους, επώνυμους και μη, αφού εκεί μοιράζεται μαζί τους όχι μόνο το καλό φαγητό το οποίο προετοιμάζει καθημερινά η ίδια με τα φρεσκότερα υλικά από όλες τις γωνιές του νησιού, αλλά και τη φιλοσοφία της για τη ζωή.
Όσοι τη γνωρίζουν μιλούν για μια πληθωρική προσωπικότητα, πάντα με ένα χαμόγελο και μια καλή κουβέντα. «Όταν ήμουν νέα τραγουδούσα και πήγαινα απο τη χαρά στη μελωδία. Τώρα που μαγειρεύω πάω απο τη μελωδία στη χαρά. Μεγαλώνοντας μαθαίνεις ν'ακούς», είναι μια χαρακτηριστική ατάκα της που δείχνει πως πάντα υπάρχει κάτι νέο για να μάθουμε, πάντα κάτι υπέροχο που μας περιμένει στη γωνία της ζωής, αρκεί να έχουμε ανοιχτά το μυαλό και την καρδιά μας.
Σε ένα πέρασμά της από την Αθήνα της ζητήσαμε να μας στείλει μια από τις αγαπημένες της συνταγές, κάτι που θα προσθέσει άρωμα Κρήτης στο αθηναϊκό καλοκαίρι μας. Και η Τόνια μας έστειλε αυτή τη συνταγή για καλαμάρι την οποία και μοιραζόμαστε μαζί σας. Καλή όρεξη!
Καλαμάρι στο γκριλ με σάλτσα πέστο
Υλικά
Tέσσερα καλαμάρια μεσαίου μεγέθους.
Αλάτι, πιπέρι, ελαιολαδο.
Για το πέστο
Mια κούπα φυστίκι Αιγίνης ανάλατο άψητο καθαρισμένο.
Δυο σκελίδες σκόρδο
Mισή κούπα παρμεζάνα τριμμένη
Mισή κούπα φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού
Aλάτι, πιπέρι
6 κουταλιές της σουπας ελαιόλαδο
Tα ανακατεύουμε όλα στο μπλέντερ.
Παίρνουμε το καλαμάρι το καθαρίζουμε, το χαράζουμε στη μέση κατα μήκος, αλατοπιπερώνουμε και του ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Σε δυνατό γκριλ ψήνουμε το καλαμάρι τρία λεπτά απο κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε το καλαμάρι πάνω σε πράσινη σαλάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα πέστο.
Πηγή : Πρώτο Θέμα