Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Με συνεργασία θα προωθηθούν τα έργα του νομού Λασιθίου

«Το συμφέρον του τόπου σε επίπεδο Κρήτης και Νομού Λασιθίου, αλλά και του Δήμου Αγ. Νικολάου υπερέχει των όποιων προσωπικών διαφωνιών και εντάσεων δημιουργούνται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου»,
σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Δημ. Κουνενάκης και νυν Πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης. Ο νυν Δήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός είναι μέλος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ.
«Είναι», συνέχισε ο κ. Κουνενάκης, «μια πολύ καλή ευκαιρία με την παρουσία και των δύο μας στο Δ.Σ., αλλά και άλλων μελών επίσης, ώστε να προωθηθούν όσο καλύτερα, συντομότερα και ουσιαστικότερα γίνεται θέματα, που έχουν να κάνουν με την ανατολική πλευρά της Κρήτης. Η παρουσία εμάς των δύο, αλλά και των δύο αναπληρωματικών μελών στο Συμβούλιο της Αναπτυξιακής είναι σημαντική εξέλιξη, διότι επιτέλους θα κοιτάξουμε να μεταφέρουμε τις ανάγκες του Λασιθίου.
Ήδη σε επαφές που είχα με διευθυντές υπηρεσιών σε επίπεδο Κρήτης, τους ζήτησα να μου πουν τί προτείνουν για το Λασίθι και τί σκέψεις έχουν για το νομό μας.
Άμεσα μας ενδιαφέρει να προωθήσουμε το κομμάτι του Αυχένα Αγκαθιά Σητείας, τη διαδικασία της μελέτης του έργου στο Καλό Χωριό ώστε να ενταχθεί, όπως και το κομμάτι Νεάπολη- Άγ. Νικόλαος για να ενταχθεί επίσης και βέβαια, τις υπόλοιπες μελέτες για τον ΒΟΑΚ.
Για το ΝΟΑΚ -επίσης έργο σημαντικό- τη διασύνδεση με τον ΒΟΑΚ στην Ιεράπετρα, ενώ για μελέτη είναι τα φράγματα που θα επιδιώξουμε  να προχωρήσουν.
Θα πρέπει και να τακτοποιηθεί και το θέμα του Αποσελέμη διότι μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής θα ακολουθήσει η φάση της διαχείρισης».
Οι κ. Κουνενάκης και Ζερβός, βασικά μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΚ «σηκώνουν μανίκια», εργάζονται και συνεργάζονται με τα υπόλοιπα μέλη για να προχωρήσουν έργα και μελέτες για την ανάπτυξη στο νομό Λασιθίου. Έτσι λοιπόν «οι όποιες διαφωνίες, που πολλές φορές είναι καλό να υπάρχουν διότι έτσι λειτουργεί η δημοκρατία, θα πρέπει να έχουν παραγωγικό χαρακτήρα για το καλύτερο στον τόπο. Είναι κάπως άχαρος ο ρόλος των μελών της ανατολικής Κρήτης, καθώς θα πρέπει διαρκώς να μεταβαίνουν στα Χανιά όπου είναι η έδρα της Αναπτυξιακής Κρήτης», πρόσθεσε ο κ. Κουνενάκης.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας