Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Έντονη διαμαρτυρία των ξενοδόχων για τη μείωση των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο Σητείας

Εκτός των αεροπορικών δρομολογίων σε άγονους προορισμούς τίθεται από τον προσεχή Οκτώβριο και το Σητεία- Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος. Τη σχετική πρόσκληση για διαβούλευση, που αφορά το διαγωνισμό για την τετραετή ανάθεση εκτέλεσης 28 άγονων αεροπορικών δρομολογίων, δημοσίευσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται μείωση του αριθμού των δρομολογίων και των προσφερόμενων θέσεων για τα δρομολόγια.
Για το Σητεία- Αθήνα, προβλέπονται τέσσερις, πέντε και έξι πτήσεις για την χαμηλή, τη μέση και την υψηλή θερινή περίοδο αντίστοιχα, όταν με το προηγούμενο καθεστώς ήταν πέντε πτήσεις την χειμερινή και επτά την καλοκαιρινή περίοδο.
Οι προσφερόμενες θέσεις που προβλέπονται εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, ανά περίοδο είναι 160, 200 και 240, ενώ παλαιότερα ήταν 350 την χειμερινή και 490 θέσεις την καλοκαιρινή.
Στο δρομολόγιο Σητεία- Αλεξανδρούπολη προβλέπονται δύο πτήσεις με ένα σύνολο 50 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, ενώ κατά το προηγούμενο καθεστώς ήταν τρεις πτήσεις την εβδομάδα και 75 θέσεις.
Για το δρομολόγιο Σητεία- Άκτιο προβλέπονται δύο πτήσεις με σύνολο 50 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως, ενώ παλαιότερα την εβδομάδα ήταν δύο πτήσεις με 50 και 75 θέσεις αντίστοιχα.
Επιπλέον δεν συμπεριλαμβάνεται το δρομολόγιο Σητεία- Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος, που εκτελούνταν καθημερινά.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας