Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Η εορτή της Ανακομιδής των Ι. Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου

Η εορτή της Ανακομιδής των Ι. Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου

Tην Τρίτη 3 Νοεμβρίου, εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, πανηγύρισε με τη δέουσα λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολλών Σητειακών ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της πόλεως της Σητείας.
Το εσπέρας της Δευτέρας 2/11 τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, στην οποία χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους της πόλεως. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της ανάμνησης της κατάθεσης του Ιερού λειψάνου του τιμωμένου Αγίου για τα εγκαίνια του πρώτου χριστιανικού ναού στη Λύδδα της Παλαιστίνης και υπογράμμισε την εξέχουσα θέση που κατέχει ο Άγιος στη χορεία των Μαρτύρων της πίστεώς μας.
Ανήμερα της εορτής, Tρίτη 3 Νοεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της πόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε κατάλληλα ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Γουλιέλμος, Αρχιερατικός Επίτροπος Γ΄ Ἀρχιερατικής Περιφέρειας.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε καφές και κεράσματα σε όλους τους παρόντες.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας