Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Τι προτείνουν οι αποσταγματοποιοί για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Τι προτείνουν οι αποσταγματοποιοί για την πάταξη του λαθρεμπορίου
Ο Σύλλογος Αποσταγματοποιών επαρχίας Σητείας συστάθηκε τον Νοέμβριο του 2014 με σκοπό την προστασία και την διακίνηση της τσικουδιάς, αναφέρει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Ξενικάκης.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είπε ότι είναι πολλά και χρειάζεται μαζική συμμετοχή ώστε να αντιμετωπιστούν. «Καταρχήν ένα σημαντικό πρόβλημα αφορά την παράνομη διακίνηση χύμα τσικουδιάς και τσίπουρου που γίνεται από γειτονικά βαλκανικά κράτη. Παρά τις καταγγελίες το πρόβλημα παραμένει. Φυσικά κι εντός Ελλάδας, υπάρχουν ασυνείδητοι που νοθεύουν το προϊόν με οινόπνευμα, ζάχαρη κι άλλα. Η τιμή πώλησης της είναι κάτω από τρία ευρώ που είναι κάτω από την τιμή κόστους παραγωγού», τόνισε ο κ. Ξενικάκης.
Τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία όσο και ο Σύλλογος ζητούν να επιτραπεί η παραγωγή και η διαχείριση της τσικουδιάς και η αύξηση των αδειών που δικαιούται κάθε διήμερος αμπελουργός – παραγωγός καθώς και να επιτραπεί να πωλείται το προϊόν σε δύο ή πέντε κιλά με την επωνυμία και το ΑΦΜ του κάθε παραγωγού τυπωμένη πάνω στο προϊόν. Όπως τόνισε ο κ. Ξενικάκης, με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και αυξάνονται τα έσοδα του κράτους.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας