Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Επιτυχημένη η επιχείρηση φροντίδας των μεταναστών στη Σητεία

Επιτυχημένη η επιχείρηση φροντίδας των μεταναστών στη Σητεία Ο Δήμος Σητείας ολοκλήρωσε συντονισμένα και με επιτυχία, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, την ΕΔΕΑΚ, τα παραρτήματα του Ερυθρού Σταυρού Σητείας και Ιεράπετρας, την Ελληνική Αστυνομία,
το Λιμενικό Σώμα το Νοσοκομείο Σητείας και η 7η ΥΠΕ την επιχείρηση αποβίβασης, φροντίδα, περίθαλψη, και την συντεταγμένη αναχώρηση των 217 μεταναστών, που φιλοξενήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Σητείας.
Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν με προσωπικό και μέσα το 3ο ΚΕΠ Ζήρου και η Προκεχωρημένη Βάση Ναυτικού Κυριαμανδίου.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην τιτάνια προσπάθεια του Α.Τ. Σητείας και του Λιμεναρχείου Σητείας, της ΕΔΕΑΚ, των παραρτημάτων του Ερυθρού Σταυρού Σητείας , Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Ηρακλείου και Ρεθύμνου.
Η συμβολή του νοσοκομείου Σητείας και η αρωγή της 7ης ΥΠΕ ήταν καταλυτική .
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση της κοινωνίας της Σητείας και των παραγωγικών φορέων οι οποίοι και διέθεσαν είδη, τρόφιμα και χρήματα από το υστέρημα τους προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.
Χωρίς την κινητοποίηση της κοινωνίας και τις συντονισμένες ενέργειες των φορέων και του Δήμου δεν θα τελεσφορούσε η επιχείρηση, με δεδομένη την παντελή απουσία του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών.
Ως κοινωνία καταφέραμε να δώσουμε δείγματα γραφής, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το αίσθημα αλληλεγγύης και την έμπρακτη διάθεση προσφοράς που διακρίνει τους Σητειακούς.
Ο Δήμος Σητείας ευχαριστεί όλους τους πολίτες, την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, το Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης, την ΕΔΕΑΚ την Περιηγητική Λέσχη Σητείας, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Βιοκαλιεργητές Σητείας, τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, το Σύλλογο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Αυτοκινήτων Σητείας, τους παραγωγούς του Γούδουρα, και όλους όσους επώνυμα και ανώνυμα συνεισέφεραν.
Η ισχύς εν τη ενώσει.
Αντιδήμαρχος Σητείας
Λεωνίδας Τερζής

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας