Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γραφείου Τύπου Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Στη θεματολογία του Δημοτικού συμβουλίου της 27ης Ιουλίου, προστέθηκαν και δύο θέματα που έθεσε η Δημοτική ομάδα της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Το πρώτο έχει σχέση με την ανακοίνωση του Δημάρχου για την επιλογή του «ΝΑΙ» πριν το Δημοψήφισμα, όπου είχαμε τονίσει ότι δεν μπορεί να βγαίνει ανακοίνωση τέτοιου είδους εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον χαρακτηρισμό «Δήμος Σητείας», αφού εκφράζει προσωπική άποψη. Ο Δήμαρχος βεβαίως δεν παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος και υποστήριξε ότι ήταν απόφαση της ΚΕΔΕ την οποία και προώθησε. Τόνισε ότι ανακοινώσεις που βγαίνουν από το Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας είναι από το Γραφείο του Δημάρχου και ότι οι πολίτες έπρεπε να το γνωρίζουν αυτό. Εμείς από την μεριά μας, θέλοντας να εκφράσουμε και όλο το Δημοτικό συμβούλιο, τονίσαμε ότι δεν δεχόμαστε να βγαίνουν ανακοινώσεις από τον «Δήμο Σητείας», χωρίς να προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη μας μέσα από το Δ.Σ.
Το δεύτερο θέμα ήταν για την αλλαγή του Δ.Σ. του Ο.Α.Σ. για το οποίο είχαμε άγνοια και μάθαμε γι αυτό από τα ΜΜΕ. Η θέση μας ήταν ότι , θα έπρεπε ο Δήμαρχος, ως εκπρόσωπος του Δήμου στον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας, στον οποίο ο Δήμος Σητείας διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, να έχει προβεί σε ενημέρωση του Δημ. Συμβουλίου για τις αλλαγές που επρόκειτο να γίνουν. Η απάντηση ήταν, ότι ως εκπρόσωπος του Δήμου στον ΟΑΣ, δεν είναι υποχρεωμένος να καλέσει το Δημ. Συμβ. για ενημέρωση, ούτε και να λογοδοτήσει για τις αποφάσεις του, βάσει νόμου που επικαλέστηκε. Είναι θέμα δημοκρατίας και ηθικής να είχε προηγηθεί η ενημέρωση του Δημ. Συμβουλίου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Για τα δυο παραπάνω θέματα και μετά από την συζήτηση που έγινε, παρ’ όλα τα επιχειρήματα και τις αντιρρήσεις μας, δεν φάνηκε ο Δήμαρχος να δέχεται ότι οι ενέργειες που έγιναν από μέρους του ήταν λάθος. Η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν εσκεμμένη και στις δυο περιπτώσεις.

Πηγή : StudioVai

Συνολικες προβολες σελιδας