Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Πρόσκληση και Πρόγραμμα 1ου Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Ερευνών και Μελετών Κρητικού Πολιτισμού Σητείας

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»
ΣΗΤΕΙΑ, 19-20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
(Αμφιθέατρο Α – ΤΕΙ Κρήτης)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015
18:30

Προσέλευση – Εγγραφές Εισηγητών και Συνέδρων
19:00
Έναρξη Συνεδρίου – Χαιρετισμοί 1η Συνεδρία
Συντονιστής:
Φραγκιαδάκης Γιώργος, Δρ. Βιολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Κρήτης Εισηγήσεις:
19:15
Οι διατροφικές συνήθειες των Μινωιτών
Χρυσούλα Σοφιανού
Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου
Δρ. Thomas M. Brogan
Αρχαιολόγος, Διευθυντής Κέντρου Μελέτης Ανατολικής Κρήτης – INSTAP
19:45
Κρητική Διατροφή: από την Αρχαιότητα στο Σήμερα
Μαρκάκη Αναστασία
Δρ. Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Διατροφής Τ.Ε.Ι. Κρήτης
20:05
Η Κρητική Διατροφή μέσα από τη ματιά του «άλλου». Συναντήσεις και διακρίσεις
Καβρουλάκη Μαριάννα
Πειραματική Αρχαιολόγος – ερευνήτρια της ιστορίας της γαστρονομίας
20:25
Η αξιοποίηση της Κρητικής Διατροφής, της ιστορίας και του πολιτισμού της στο εξαγωγικό εμπόριο
Καλαμπόκης Αλκιβιάδης
Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης
20:45
Συζήτηση 21.45 Λήξη εργασιών πρώτης συνεδρίας
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015
09:30
Εγγραφές Εισηγητών και Συνέδρων 2η Συνεδρία
Συντονιστής:
Πετράκης Νίκος, Επίτιμος Πρόεδρος και Ειδικός Σύμβουλος του Ο.Α.Σ. Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. Εισηγήσεις:
10:00
Το ελαιοτριβείο του 6ου αιώνα π.Χ. στην πρώιμη πόλη του Αζοριά Καβουσίου
Δρ. Donald Haggis
Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου της Βόρειας Καρολίνας
10:20
Λαογραφική προσέγγιση της Κρητικής Διατροφής
Αικατερινίδης Γεώργιος
Δρ. Λαογραφίας, τ. Δ/ντης Ερευνών Κέντρου Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών
10:40
«… Μʼ οφτό κριάς και μʼ οματιές κι αγνάτες μυζηθρόφτες…»
Κρητική Διατροφή στον κύκλο του χρόνου
Ψιλάκης Νίκος
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
11:00
Τα ξεχασμένα ψυχανθή της διατροφής των Κρητών
Ψαρουδάκη Αντωνία
Δρ. Γεωπονικών Επιστημών, Διδάσκουσα Τ.Ε.Ι. Κρήτης
11:20
Ξύγαλο, ένα παραδοσιακό προϊόν της Κρητικής Διατροφής
Λαπιδάκης Νικόλαος
Msc Τεχνολόγος Γεωπονίας, Διδάσκων Τ.Ε.Ι. Κρήτης
11:40
Δυνατότητες ανάπτυξης νέων φασματοσκοπικών τεχνικών στον ποιοτικό έλεγχο του ελαιολάδου
Δρ. Ζαφειρόπουλος Βασίλης
Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Κρήτης
12:00
Η Καινοτομία στην Κρητική Διατροφή
Φραγκιαδάκης Γιώργος
Δρ. Βιολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Κρήτης 12:20 Διάλειμμα – Μπουφέ ή Ελαφρύ γεύμα
13:15
Στρογγυλό τραπέζι με θέμα την αξιοποίηση της Κρητικής Διατροφής, της Ιστορίας και του Πολιτισμού της στον Τουρισμό και την Τοπική Οικονομία και Ανάπτυξη. Συμμετέχουν:
Νικολακάκης Γιώργος, Δρ. Κοινωνικής και Ιστορικής Ανθρωπολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Πελεκανάκης Γιώργος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων
Μπαξεβάνης Γιάννης, Σεφ
Πολυκάρπου Ανδρέας, Ξενοδόχος
14:15
Συζήτηση - Συμπεράσματα 15:00 Λήξη εργασιών 1ου Διεθνούς Συνεδρίου


Συνολικες προβολες σελιδας