Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις στο Νομό Λασιθίου

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις στο Νομό ΛασιθίουΧαιρετίζουμε τους μαθητές του Νομού Λασιθίου που συνεχίζουν να κινητοποιούνται. Στηρίζουμε έμπρακτα με τις δυνάμεις μας τις μαθητικές κινητοποιήσεις.
Ο αγώνας τους είναι δίκαιος, καθώς ξεσηκώνονται «ενάντια στο "νέο Λύκειο" της αγοράς, στην "τράπεζα θεμάτων" που οδήγησε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να μείνουν πέρσι μεταξεταστέοι ή στην ίδια τάξη, ενάντια σε ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο που τους εξοντώνει.
Ξεσηκώνονται γιατί οι γονείς τους αιμορραγούν οικονομικά από τα "ιδιαίτερα" και τα φροντιστήρια, γιατί τα σχολεία έχουν χιλιάδες κενά, γιατί κυβερνήσεις - ΕΕ και πλουτοκρατία τούς ετοιμάζουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα, μια ζωή κόλαση.
Οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνίζονται και να κινητοποιούνται για κάθε τι που αφορά τη μόρφωσή τους και τη ζωή τους. Να αξιοποιούν κάθε μορφή πάλης που επιλέγουν οι ίδιοι στις μαθητικές συνελεύσεις.
Η κυβέρνηση μιλάει για "αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών", την ίδια ώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ακόμα χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα! Την ώρα που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας ομολογεί ότι δεν θα καλύψει όλα τα κενά, τα σχολεία θα λειτουργούν "με επάρκεια κι όχι με πληρότητα", γιατί δεν δίνουν χρήματα για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Την ώρα που με απίστευτη θρασύτητα φτάνουν στο σημείο να ζητάνε από άνεργους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν εθελοντικά στα σχολεία για να καλυφθούν τα κενά!!!
Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών για:
∙ Κατάργηση του νόμου για το "νέο Λύκειο" και της "τράπεζας θεμάτων". Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό-προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών. Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια και τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.
∙ Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές, κάλυψη κενών με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών - καθαριστριών και φυλάκων για την κάλυψη όλων των αναγκών, αύξηση κονδυλίων για την Παιδεία. Καμία συγχώνευση τμήματος, κανένα κλείσιμο σχολείου.
∙ Ενιαίο 12χρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις.
∙ Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στην Παιδεία.
∙ Όχι στην κοινωνία της φτώχειας, της ανεργίας, της ελαστικής απασχόλησης που θέλουν κυβερνήσεις - ΕΕ - κεφάλαιο.
"Οργανώσεις Βάσης Λασιθίου της ΚΝΕ"

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας