Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Οι φοιτητές στη Σητεία διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην κάρτα

Οι φοιτητές στη Σητεία διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην κάρτα
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της Σητείας λόγω της μη έκδοσης των καρτών μετακίνησης
-ενώ διανύουμε ήδη τον τρίτο μήνα του ακαδημαϊκού έτους- ανέδειξαν χθες με συγκέντρωσή τους στην κεντρική πλατεία της Σητείας.
Αρχικά ενημέρωσαν τους πολίτες και τα ΜΜΕ και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δήμο, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Θοδωρή Πατεράκη και συζήτησαν το πρόβλημα. Το θέμα αφορά τη μετάβαση των 25 παιδιών από τη φοιτητική εστία, αλλά και των φοιτητών γενικά από τα ΚΤΕΛ στο ΤΕΙ και την επιστροφή τους.
Όπως δήλωσε στη διάρκεια της συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία ο φοιτητής Γιώργος Γιαγκίδης, «το πρόβλημα που αφορά τη μεταφορά των φοιτητών στο ΤΕΙ μέσω του ΚΤΕΛ υφίσταται από την αρχή του νέου ακαδημαϊκού έτους. Εδώ και τρεις μήνες περίπου μεταφερόμαστε, πληρώνουμε ο καθένας 40 ευρώ. Το ποσό είναι υπέρογκο. Πληρώναμε 15 ευρώ το μήνα και είχαμε μία κάρτα διαδρομών. Από τα ΚΤΕΛ εδώ και τρεις μήνες δεν την εκδίδουν. Αυτό συνέβη και πέρυσι παρ' ότι ήμασταν τυπικοί με τις υποχρεώσεις μας και είχαμε στείλει όλα τα δικαιολογητικά στην ώρα τους. Πέρυσι μας είχαν πει ότι δε μπορούσαν να τις τυπώσουν (επί τρεις μήνες!). Φέτος είναι αλήθεια ότι καθυστερήσαμε να στείλουμε όλοι τα δικαιολογητικά. Από τα 300 παιδιά, εστάλησαν κανονικά τα δικαιολογητικά των 100, αλλά ούτε γι' αυτά δεν έχουν βγει ακόμη κάρτες.
Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι η οικονομική επιβάρυνση των φοιτητών με ένα ποσό που δεδομένης της οικονομικής στενότητας που υπάρχει, είναι πολύ σημαντικό για την πλειοψηφία των φοιτητών. Πραγματικά δεν μπορούμε να δίνουμε 40 ευρώ το μήνα. Πολλά παιδιά ζορίζονται. Πηγαίνουν με τα πόδια στο ΤΕΙ, κάνουν οτοστόπ, ενώ το βράδυ, όταν επιστρέφουμε με τα πόδια είναι και επικίνδυνο, διότι δεν υπάρχει πεζοδρόμιο στο δρόμο».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας