Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Οι καταλήψεις συνεχίζονται και στην Κρήτη


Αν και όλοι περίμεναν ότι μετά από λίγες μέρες το "κύμα" των καταλήψεων θα ατονήσει, ακόμη 43 σχολεία σε επίπεδο Κρήτης συνέχισαν σήμερα  την κατάληψη.

Και μάλιστα πλέον βρίσκονται υπό την πίεση που ήδη τους ασκείται για την αναπλήρωση των χαμένων ημερών όχι μόνο τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα, αλλά και "τρώγοντας" τμήμα των θερινών διακοπών!
Στο ζήτημα αυτό, κρίνεται ότι η υποστήριξη που δίνουν στις περισσότερες περιπτώσεις οι Σύλλογοι διδασκόντων αλλά και οι Σύλλογοι Γονέων, στις κινητοποιήσεις των μαθητών, είναι καίριας σημασίας. Σε άλλες περιπτώσεις η πίεση από καθηγητές και ιδιαίτερα τους γονείς για να ανοίξουν τα σχολεία, ήταν "ασφυκτική". Φέτος οι περισσότεροι σύλλογοι γονέων στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών!
Αύριο η ΕΛΜΕ έχει καλέσει συλλόγους γονέων, μαθητικά συμβούλιο και βεβαίως και εκπαιδευτικούς, ώστε να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις ως προς τη συνέχεια και να συζητηθούν φαινόμενα όπως αυτά που συνέβησαν σε σχολεία χθες και σήμερα, με φοβερές εντάσεις εξαιτίας είτε... εισβολής μαινόμενων γονέων,  είτε λόγω άστοχων αποφάσεων κάποιων διευθυντών.
Τα υπό κατάληψη σχολεία είναι τα εξής:
Στο Ηράκλειο 11 γυμνάσια, 2 ΓΕΛ, 6 ΕΠΑΛ έμειναν  κλειστά
Στα Χανιά 1 γυμνάσιο 4 γενικά λύκεια και 1 ΕΠΑΛ
Στο Λασίθι 4 γυμνάσια 4 Γενικά Λύκεια και 1 ΕΠΑΛ τελούσαν υπό κατάληψη
Στο  Ρέθυμνο σήμερα δεν υπήρξε κλειστό λόγω κατάληψης σχολείο

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας