Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

"Πλήγμα" για την τσικουδιά οι παράνομες αποστάξεις

Γενική συνέλευση πριν τη  νέα αποστασματική περίοδο πραγματοποίησαν οι παραγωγοί τσικουδιάς στο Ηράκλειο.Όπως τόνισαν αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες ανάμεσα τους τα αμπελουργικά μητρώα, η χορήγηση αδειών απόσταξης,  αλλά και οι παράνομες  αποστάξεις  που ζημιώνουν την ποιότητα της ρακής και κατ επέκταση την τιμή της .

Τα χρόνια προβλήματα των παραδοσιακών αποσταγματοποιών τσικουδιάς τέθηκαν εκ νέου επί τάπητος κατά την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε  στην ΕΑΣΗ λίγο πριν την έναρξη της αποσταγματικής περιόδου.

Όπως λένε όσοι χρόνια παράγουν τσικουδιά, τα προβλήματα του κλάδου  χρόνο με το χρόνο διογκώνονται .

Κατά τη συνάντηση των αποσταγματοποιών ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου ενημέρωσε τα μέλη για τις συζητήσεις και τις κινήσεις που έχουν γίνει  με το υπουργείο Οικονομικών αλλά και το υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ που ενημέρωσε για τις επαφές που είχε για το θέμα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Της Μαρίας Μαυρομάτη
 
Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας