Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Άγιος Νικόλαος - Περιμένει ενα χρόνο τη δίκη για κλοπές 80 ευρώ


Στα... γρανάζια της γραφειοκρατίας κόλλησε ένας 29χρονος τοξικομανής από τον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος περιμένει περίπου ένα χρόνο κρατούμενος στις φυλακές Νεαπόλεως πότε θα γίνει τελικά το δικαστήριό του για δύο κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε καταστήματα της περιοχής του, όπου είχε, υπό την επήρεια ναρκωτικών, κλέψει συνολικά 80 ευρώ! Η αγανάκτησή του κορυφώθηκε χθες όταν ανακάλυψε, μέσω δικηγόρου, πως χάθηκε η δικογραφία του, η οποία από τις 23 του περασμένου Απριλίου, όπως τον ενημέρωσαν, είχε φύγει από την Εισαγγελία Νεαπόλεως για να πάει στην Εισαγγελία Ηρακλείου.

Μάλιστα, ο ίδιος έστειλε χθες σχετική επιστολή στον εισαγγελέα της φυλακής όπου βρίσκεται, αναφέροντάς του τα τεκταινόμενα, παρακαλώντας παράλληλα να λάβει απάντηση για το πότε επιτέλους θα δικαστεί.
«Εάν είμαι τόσο επικίνδυνος να με στείλετε στο εκτελεστικό απόσπασμα. Όσο για το ποινικό μου μητρώο το έχω πληρωμένο. Παρακαλώ να μου δώσετε μια απάντηση, γιατί έχω αγανακτήσει. Μόνο το υπουργείο Δικαιοσύνης βγάζει νόμους και τους τηρεί μόνο για τους βουλευτές. Κι εμείς άνθρωποι είμαστε και όχι ζώα. Ευχαριστώ».

Με αυτές τις φράσεις καταλήγει η επιστολή που απέστειλε χθες ο 29χρονος φυλακισμένος στον εισαγγελέα Νεαπόλεως, εξηγώντας παράλληλα πως βρέθηκε στη φυλακή στις 19 του περασμένου Σεπτεμβρίου κι έχει έρθει Αύγουστος κι ακόμη να δικαστεί.

Αν και, όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας χθες στη "Ν.Κ.", βρέθηκε στη φυλακή με την κατηγορία «κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια», γιατί πριν από δέκα χρόνια είχε ξανααπασχολήσει τις Αρχές για κλοπές αλλά και για ναρκωτικά, ενώ εξέτισε και ποινή, ωστόσο πιστεύει πως είναι άδικο να περιμένει τόσο καιρό για τη δίκη για τα αδικήματα που έπραξε πριν περίπου έναν χρόνο. Όπως εξηγεί ο φυλακισμένος, βρισκόταν τότε σε άθλια κατάσταση και υπό την επήρεια ηρωίνης και βαρβιτουρικών, ενώ, όπως αναφέρει και στην επιστολή του, άρπαξε χρήματα από τα ταμεία δύο εστιατορίων στον Άγιο Νικόλαο. Συγκεκριμένα 50 ευρώ από το ένα και 30 ευρώ από το άλλο κατάστημα. Όταν μάλιστα λίγο αργότερα την ίδια ημέρα τον έπιασε η Αστυνομία στα... πράσα για απόπειρα κλοπής σε ένα κατάστημα με ρούχα, ζήτησε συγνώμη από τα θύματά του και οι εστιάτορες πήραν πίσω τα κλεμμένα χρήματα. 
 
Πηγή : Νέα Κρήτη
 
 

Συνολικες προβολες σελιδας