Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Το παραδοσιακό πανηγύρι των Μέσα Μουλιανών

Το παραδοσιακό πανηγύρι των Μέσα Μουλιανών
Το παραδοσιακό πανηγύρι των Μέσα Μουλιανών διοργανώνει ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, το Σάββατο 19 Ιουλίου στο προαύλιο χώρο του ελαιουργείου του χωριού.

Μέσα από την εκδήλωση προβάλλονται η κρητική μουσική, οι τοπικοί χοροί και γενικότερα η παραδοσιακή διασκέδαση και ψυχαγωγία των κατοίκων. Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν οι καλλιτέχνες: Σταυρακάκης Βασίλης (μαντολίνο, τραγούδι), Ξυλούρης Γιώργης – Ψαρογιώργης (λαούτο, τραγούδι), Πετράκης Στέλιος (λύρα), Σταυρακάκης Ανδρέας (μαντολίνο, τραγούδι), Σαλούστρος Γιώργος (ασκομαντούρα).
Παράλληλα μέσα από την εκδήλωση αναδεικνύεται η κρητική διατροφή αφού προσφέρεται πλήρες μενού με παραδοσιακά φαγητά (ψητό, μεζεδάκια, ξύγαλο, συκώτι κ.α. και προσφέρονται αγνά τοπικά προϊόντα, όπως το φημισμένο μουλιανίτικο κρασί και ρακή.
Η είσοδος είναι 15 ευρώ με πλήρες μενού, ενώ για τις οικογένειες τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα εισέρχονται δωρεάν.
Μέσα από την εκδήλωση ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες του νησιού και την ιδιαίτερη κουλτούρα της ανατολικής Κρήτης και του χωριού μας ειδικότερα. Παράλληλα, ενισχύεται οικονομικά ο Σύλλογος και χρηματοδοτείται το πλούσιο και αξιόλογο έργο του, όπως λ.χ. η αναπαλαίωση του παλαιού δημοτικού σχολείου και η μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο
Θα χαρούμε να έρθετε στο παραδοσιακό πανηγύρι του Προφήτη Ηλία να διασκεδάσουμε μέχρι το πρωί και να υποστηρίξετε τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τις δράσεις του. Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ.

Πηγή : Ανατολή

  Το παραδοσιακό πανηγύρι των Μέσα Μουλιανών

Συνολικες προβολες σελιδας