Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Καθαρισμός της παραλίας από σχολεία της Σητείας

Καθαρισμός της παραλίας από σχολεία της Σητείας
Περιβαλλοντική δράση στην παραλία Σητείας διοργάνωσαν χθες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμος Σητείας,
ο ΔΟΚΑΣ και η Δημοτική Κοινότητα Σητείας με τη συμμετοχή των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων της Σητείας, του Ειδικού Σχολείου και της ΕΔΕΑΚ Σητείας.
Ο καθαρισμός της παραλίας ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δύο ώρες. Μικροί και μεγάλοι έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό (καπέλα, γάντια, σακούλες) καθάρισαν απ' άκρη σε άκρη την παραλία ανασύροντας πλαστικά, μπουκάλια, χαρτικά, ξύλα. Τα διάφορα απορρίμματα, που συγκεντρώθηκαν, απομάκρυνε στη συνέχεια η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.
Το αποτέλεσμα, η καθαρή παραλία ικανοποίησε τα παιδιά. Όπως δήλωσαν, με χαρά συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση, με την οποία και έστειλαν το μήνυμα ότι οι παραλίες και γενικότερα το περιβάλλον πρέπει να διατηρούνται καθαρά.
Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τερζής ευχαρίστησε τα παιδιά και όλους τους συμμετέχοντες στη δράση. Αναφέρθηκε και στη θεσμοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

  Καθαρισμός της παραλίας από σχολεία της Σητείας

Συνολικες προβολες σελιδας