Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Δράσεις στη Σητεία για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου 2011, η Δημοτική Κοινότητα Σητείας του Δήμου Σητείας διοργανώνει διήμερο δράσεων (4-5//2011) οι οποίες ως στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση-κινητοποίηση των δημοτών κάθε ηλικίας σε θέματα περιβάλλοντος και αφετέρου την άμεση παρέμβαση για βελτίωση της εικόνας συγκεκριμένων σημείων της πόλης μας.
Το πρόγραμμα των προαναφερθέντων δράσεων έχει ως εξής:
Σάββατο 4 Ιουνίου
9 π.μ. Διανομή ενημερωτικού υλικού για το περιβάλλον στους εμπόρους της πόλης
10 π.μ. Πλατεία Πρωτόπαππα
Συγκέντρωση των εθελοντών στην παιδική χαρά της Πλατείας Πρωτόπαππα στην επάνω γειτονιά. Θα ακολουθήσει καθαριότητα της παιδικής χαράς, απομάκρυνση άχρηστων αντικειμένων, βάψιμο στα κάγκελα περιμετρικά της παιδικής χαράς.
5 μ.μ. Καθαριότητα σκαλοπατιών-καλντεριμιών
Συγκέντρωση των εθελοντών στα σκαλοπάτια της Αγίας Αικατερίνης ακριβώς κάτω από την κεντρική είσοδο. Θα ακολουθήσει καθαριότητα και βάψιμο γραφικών καλντεριμιών της πόλης.
Κυριακή 5 Ιουνίου
10 π.μ. Καθαριότητα του Πάρκου Χλουβεράκη
Συγκέντρωση των εθελοντών στο πάρκο Χλουβεράκη όπου θα προβούμε στην καθαριότητά του και στην αποψίλωση χόρτων όπου αυτό κρίνεται απαραίτητo.
5 – 8 μ.μ. Διοργάνωση ποδηλατικού γύρου (μη αγωνιστικού χαρακτήρα) με την εξής διαδρομή:
Αφετηρία: Λιμεναρχείο, Εμμανουήλ Ρουσσελάκη (Κόκκινα), Πλατεία Ηρώων, πεζόδρομος της οδού Καραμανλή έως μετά τη γέφυρα, στροφή δεξιά στο δρόμο κατά μήκος του ποταμού Παντέλη, στροφή δεξιά προς τον Άγιο Κωνσταντίνο, Πατριάρχου Βαρθολομαίου (μπροστά από το Δημαρχείο), Ανδρέα Παπανδρέου. Τερματισμός στην Πλατεία Ηρώων, όπου θα διανεμηθεί υλικό για την σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας