Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Δηλητηρίαση από φυτοφάρμακο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ένας 60χρονος από τη Χερσόνησο, ο οποίος δηλητηριάστηκε από το φυτοφάρμακο «λανέιντ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος ήπιε νερό από ένα μπουκάλι στο οποίο στο παρελθόν είχε τοποθετηθεί το δηλητηριώδες φυτοφάρμακο. Το περιστατικό συνέβη σε περιοχή του Μεραμπέλλου και ο ίδιος κατάλαβε ότι υπήρχε πρόβλημα, όταν διαπίστωσε ότι το νερό που ήπιε είχε περίεργη γεύση.
Αρχικά πήγε στο Νοσοκομείο Νεάπολης, όπου και αναφέρθηκε ότι υπήρχε ενδεχόμενο το μπουκάλι να περιείχε πριν «λανέιντ». Εκεί του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες κατά του θανατηφόρου φυτοφαρμάκου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Αγίου Νικολάου, όπου διασωληνώθηκε άμεσα και η νοσηλεία του συνεχίζεται.
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης διαπιστώθηκε ότι η δηλητηρίαση προήλθε πράγματι από το φυτοφάρμακο.
Ο άτυχος άντρας εισήχθη στη ΜΕΘ την Παρασκευή σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι το Σάββατο παρουσίασε βελτίωση, η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας