Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Συγκεντρώθηκαν 174 φιάλες αίματος από την αιμοδοσία που οργάνωσε ο Ερυθρός Σταυρός

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ήταν η προσέλευση του κόσμου στην πρώτη αιμοδοσία του νέου έτους, την οποία πραγματοποίησε την Πέμπτη και την Παρασκευή το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 174 φιάλες αίματος, αριθμός, που – όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος του Τμήματος πατήρ Γεώργιος Γουλιέλμος – είναι σημαντικός προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες αίματος στην περιοχή.

Η αιμοδοσία έγινε για πρώτη φορά στη Λέσχη Αεροπορίας, αφού λόγω του μεγέθους του νοσοκομειακού οχήματος του Βενιζελείου, δεν ήταν εύκολη η πρόσβασή του εξαιτίας των στενών δρόμων στην οδό όπου βρίσκεται η αίθουσα εκδηλώσεων της Αγίας Αικατερίνης και γίνονταν ως τώρα οι αιμοδοσίες του Τμήματος. Όπως τόνισε μάλιστα ο πατήρ Γουλιέλμος, το σημείο που βρίσκεται η Λέσχη του 3ου ΚΕΠ ενδείκνυται, διότι είναι στο κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο και μπορεί να προσέλθει περισσότερος κόσμος. Ο πατήρ Γουλιέλμος ευχαρίστησε θερμά το Διοικητή και το προσωπικό της μονάδας για την παραχώρηση της αίθουσας και για τη συνολική εξυπηρέτηση, ώστε να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία.

Θετικό ήταν και το γεγονός ότι στην αιμοδοσία προσήλθαν και κάποιοι άνθρωποι που είχαν δανειστεί αίμα, προκειμένου να το επιστρέψουν για να εξυπηρετηθούν και άλλοι. Όμως είναι ακόμα αρκετοί που δεν έχουν φροντίσει να επιστρέψουν το αίμα που χρειάστηκαν, στους οποίους και απηύθυνε ο πατήρ Γουλιέλμος έκκληση να το πράξουν, ώστε να μπορέσουν να βοηθηθούν και άλλοι συνάνθρωποί μας.

Η επόμενη αιμοδοσία του Τμήματος θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.

Μ.Ψ.

Πηγή : ΑΝΑΤΟΛΗ

Συνολικες προβολες σελιδας