Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Σταγόνα στον ωκεανό η πρώτη χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις στη Σητεία- υπάρχουν πολλές που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας. Ο κ. Μανόλης Αγγελάκης επανεξελέγη για δεύτερη θητεία στη θέση του προέδρου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ στις πρώτες του δηλώσεις ο επανεκλεγείς Πρόεδρος επεσήμανε εκ νέου ότι «τα προβλήματα έχουν ενταθεί μετά την καταστροφική πλημμύρα της 15ης Οκτωβρίου. Σε ότι αφορά τους επαγγελματίες του κλάδου, την προηγούμενη εβδομάδα κατεβλήθη κάποια χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος “Αρωγή”, η οποία ωστόσο είναι σταγόνα στον ωκεανό. Όταν υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν υποστεί ζημιές ύψους 30.000, 50.000 ή και 200.000 ζημία που έχει συνάδελφος, γίνεται αντιληπτό ότι τα 3.000 κι τα 6.000 ευρώ δεν λύνουν το πρόβλημα.

Να αναφέρω ότι στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει εκλεγεί και ο συνάδελφος που έχει υποστεί ίσως τη μεγαλύτερη σε μέγεθος ζημιά, ο κ. Αϊλαμάκης, ο οποίος θα εστιάσει όσο μπορεί με την βοήθεια όλων μας στο ζήτημα των αποζημιώσεων. Διότι είναι σημαντικότατο πρόβλημα για πολλούς συναδέλφους της εστίασης αλλά και για συμπολίτες μας, επαγγελματίες από άλλους κλάδους, όπως ο εμπορικός.

Πρέπει όλοι αυτοί οι άνθρωποι να βρουν δικαίωση. Και δεν γίνεται στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε να περιμένουμε εσαεί για να δοθούν αποζημιώσεις. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όπως στην Καρδίτσα δύο, τρία χρόνια… Θα καταστραφούν πολλοί άνθρωποι αν ακολουθηθεί ένα τέτοιο μοντέλο με αυτά τα χρονοδιαγράμματα. Είμαστε σε επαφή με το Σύλλογο της Καρδίτσας και με πλήρη ειλικρίνεια σας λέω ότι δεν γίνεται να περιμένουμε ένα, δύο χρόνια να δοθούν οι όποιες αποζημιώσεις για καταστήματα όπου οι συνάδελφοι έδωσαν αίμα για να τα κτίσουν και να τα λειτουργήσουν. Το κράτος, από την κυβέρνηση μέχρι την Περιφέρεια και το Δήμο οφείλει να σταθεί δίπλα τους. Μιλάμε για εργασιακούς χώρους που εργάζονται 10 και 15 οικογένειες, οι οποίες θα κάνουν μαύρα Χριστούγεννα».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας