Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Στα αντιπλημμυρικά και ο δρόμος του Αϊ-Γιάννη Σητείας

 

ΠΡΟΣ:           ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Υπόψη:          Δημάρχου

Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Προέδρου ΔΕΥΑΣ

 

Αγαπητοί Συμπολίτες, φίλοι

Μετά την εσπευσμένη, έστω προσωρινή αντιμετώπιση του πλημμυρικού προβλήματος της Γέφυρας του Αϊ-Γιάννη και αφού έχουν χορηγηθεί, όπως γράφτηκε, έκτακτα κονδύλια στην ΔΕΥΑΣ, θεωρείται αναγκαίο να ανοιχθεί ο πολυζητημένος αγωγός ΟΜΒΡΙΩΝ στο δρόμο του Αϊ Γιάννη. Από την είσοδο της εκκλησίας, ανατολικά, μέχρι το σημείο που θα κρίνει η Τεχνική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΣ.

Πολύ-ζητημένος αγωγός, καθότι επί προηγουμένων δημαρχιών, αλλά με τον ίδιο Τεχνικό Διευθυντή ΔΕΥΑΣ. Αν και επί τόπου είχε διαπιστωθεί η αναγκαιότητα διάνοιξης του Αγωγού. Ο Διευθυντής, μέσω του τότε Προέδρου ΔΕΥΑΣ, απεφάνθη «…είσαστε εκτός Σχεδίου Πόλης και η Υπηρεσία δεν δικαιολογεί αγωγό ομβρίων».

Ναι, είμασταν εκτός Σχεδίου. Όμως τότε είμασταν ΕΝΤΟΣ ζώνης. Με πρόσοψη επί Κοινοτικού δρόμου, ο οποίος συνέδεε, προ του 1923, την Σητεία με την Κοινότητα Πετρά.

Ο Κοινοτικός δρόμος με ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβ. Σητείας χαρακτηρίσθηκε ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με την υποχρέωση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής. Να μεριμνά για τις βασικές προϋποθέσεις ασφαλούς πεζοπορίας και οδήγησης.

Αν στην διασταύρωση των δρόμων Αϊ Γιάννη και κάθετου (Αγροκηπίου) προς Πετρά υπήρχε σηματοδότης STOP, ίσως η άμοιρη συμμαθήτριά μας, Ελπινίκη, να απέφευγε το μοιραίο.

Στο τμήμα του Δημοτικού δρόμου «Εθνομάρτυρος Ιακώβου Αρχατζικάκη» (Αγίου Ιωάννου), στο οποίο ζητούμε να γίνει ο αγωγός ομβριων. Σε όποια νεροποντή, περίπου στη μέση της απόσταση πλημμυρίζει ο δρόμος και καθίσταται αδιάβατος για πεζούς και προβληματικός για τροχήλατους.

Κυρίως για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Για τους επαγγελματίες του χώρου. Για τους πηγαινο-ερχόμενους στις περιουσίες και τα ζωντανά τους. Για μαθητές Λυκείων τους σχολικούς μήνες.

Το πλημμύρισμα του δρόμου μεγιστοποιήθηκε με καταστροφικές συνέπειες για τις υπάρχουσες κατοικίες (και της δικής μας). Αφότου η επιχείρηση Παπανικολάου ασφαλτόστρωσε όλο το προαύλιο περιμαντρωμένο χώρο της. Ώστε να λειτουργεί ως ρυάκι απορροής κάθετα από το δρόμο του Πισκοκεφάλου προς το δρόμο του Αϊ Γιάννη.

Αγαπητοί φίλοι της Δημοτικής Αρχής Σητείας. Δεν ζητούμε αποχευτικό αγωγό. Ζητάμε ΟΜΒΡΙΩΝ. Ακόμη και αποτελεσματική παρέμβαση σας στη βασική αιτία του προβλήματος. Καθότι ο δημιουργός του ισχυρίζεται, ότι είναι… θέμα της Περιφέρειας.

Με το κείμενο συμφωνούν όλοι οι θιγόμενοι από το πλημμύριασμα του δρόμου Αγ. Ιωάννη.

 

Με εκτίμηση

Γιώργος Αλεβίζος

Πηγή : Style 100Fm

Συνολικες προβολες σελιδας