Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Επιστολή προς τον υπ. Εργασίας για την ανάγκη ενεργοποίησης του Τμήματος Απονομής Συντάξεων στο Νομό Λασιθίου

 https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/simtaxeis-1.jpg

Κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας κύριο Χατζηδάκη, για την ανάγκη της άμεσης ενεργοποίησης του Τμήματος Απονομής Συντάξεων στο Νομό Λασιθίου, απέστειλαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου Άγιος Νικόλαος, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λασιθίου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίου Λασιθίου και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λασιθίου

ΘΕΜΑ: «Τμήμα απονομής συντάξεων στο Νομό Λασιθίου ».

Επανερχόμαστε στην από 10-01-2022 κοινή επιστολή μας σχετικά με το θέμα. Δυστυχώς δεν είχαμε καμία εξέλιξη, για ένα θέμα το οποίο χρειάζεται απλές ενέργειες για να ικανοποιηθεί και να λυθεί το πρόβλημα εκατοντάδων Λασιθιωτών, που αντί να μειώνεται ο αριθμός των προς απονομή συντάξεων πολλαπλασιάζεται.

Όπως γνωρίζετε είναι μεγάλο πρόβλημα συνολικά στη χώρα μας, το ζήτημα απονομής συντάξεων, με τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται και που καθιστούν δύσκολη την επιβίωση των απομάχων της εργασίας, όταν ο μέσος όρος αναμονής είναι πάνω από δυο χρόνια.

Δυστυχώς στο Λασίθι η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη και ο μέσος όρος για τους Λασιθιώτες ξεπερνά πολλές φορές τα τρία με τέσσερα χρόνια, σε περιπτώσεις μάλιστα και της επικουρικής πλησιάζει τα πέντε χρόνια.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι στο Νομό Λασιθίου δεν λειτουργεί τμήμα απονομής συντάξεων αλλά πρέπει να διεκπεραιώνονται από τις υπηρεσίες του Ηρακλείου και είναι εύκολο να εξαχθούν συμπεράσματα για το τι αυτό συνεπάγεται.

Γνωρίζουμε ότι από το 2014 έχει συσταθεί Τμήμα Απονομής Συντάξεων στο Νομό Λασιθίου, το οποίο όμως δεν λειτούργησε ποτέ. Δεν γνωρίζουμε το λόγο που έμεινε στα χαρτιά η πολλή σωστή απόφαση αυτή. Θεωρούμε όμως ότι είναι επιτακτικό και εφικτό, να δραστηριοποιηθεί το τμήμα αυτό ειδικά και μετά το νέο οργανόγραμμα των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και θεωρούμε ότι αυτό θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται τώρα για απονομή συντάξεων στο Λασίθι.

Οι απόμαχοι της εργασίας δεν έχουν πια την υπομονή και τις δυνατότητες να περιμένουν τόσο μεγάλο διάστημα για να λάβουν έστω και την πενιχρή σύνταξη που δικαιούνται . Είναι θέμα επιβίωσης και κοινωνικού πολιτισμού να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν αξιοπρεπώς σαν άνθρωποι που εργάστηκαν σκληρά μια ολόκληρη ζωή, αντί να καταντούν επαίτες τρία και τέσσερα χρόνια έως λάβουν την τελική σύνταξη.
Παρακαλούμε δώστε επιτέλους λύση και ενεργοποιείστε ΑΜΕΣΑ το Τμήμα Απονομής Συντάξεων στο Νομό Λασιθίου.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας