Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Λασιθίου στη Σητεία

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Λασιθίου  την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στη Σητεία. Σε συντροφικό κλίμα, με φαγητό που είχαν ετοιμάσει τα μέλη και φίλοι του Κόμματος στη Σητεία

ήταν η τρίτη πετυχημένη συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης στο Νομό μετά το Οροπέδιο Λασιθίου και την Ιεράπετρα. Στη συνεστίαση παρευρέθηκε και μίλησε η Χουστουλάκη Βέφα, στέλεχος του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης.

Η ομιλήτρια, απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους ξεκίνησε την ομιλία της κάνοντας αναφορά στο κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης που απευθύνει το ΚΚΕ, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, για να υπάρξει ελπίδα για τον ίδιο και τη νεολαία. Συγκεκριμένα τόνισε: « Η επιλογή να πάρει ο καθένας και η καθεμιά τη θέση του στους αγώνες, στο οργανωμένο κίνημα, σε όλες τις μάχες, να βαδίσει στον δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό πλέον, προβάλλει από παντού(…)Έτσι, στη μεγάλη εικόνα, επιβεβαιώνεται η κριτική του ΚΚΕ, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι άδικη, τα πλούτη συσσωρεύονται σε όλο και λιγότερα χέρια,  ενώ μεγαλώνει η ψαλίδα των κοινωνικών ανισοτήτων(…)

Η επιλογή του αγώνα προβάλλει από όλους τους τομείς της ζωής μας: Την Υγεία, την Παιδεία, την ίδια την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, όπως πρόσφατα το βίωσε ο λαός της Σητείας με τις πλημμύρες και τον σεισμό πέρσι.(…)

Για παράδειγμα,  είναι άραγε αρκετό το οικονομικό κίνητρο του ιδιωτικού έργου για να παραμείνουν οι μοναδικοί ακτινολόγοι των Νοσοκομείων-ΚΥ Ιεράπετρας και Σητείας στη θέση τους και να μην παραιτηθούν (όπως παραιτήθηκαν ήδη δύο ακτινολόγοι του ΓΝ Ιεράπετρας); (…)Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ελλείψεων και της συνειδητής απουσίας μέριμνας για τα σχολικά κτίρια, λόγω της πολιτικής που θεωρεί «κόστος» την ασφαλή σχολική στέγη, είναι το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα του ΕΠΑΛ Σητείας, που κρίθηκε ακατάλληλο μετά τον σεισμό.(…) Κι όταν επίσης μιλάμε για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, μιλάμε και για όλα τα αναγκαία έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας που ήδη έπρεπε να έχουν γίνει για να μην πνιγεί η Σητεία πρόσφατα. Οι τεράστιες καταστροφές στη Σητεία, που  έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση το ΚΚΕ, είναι συνέπεια της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων πολιτικής προστασίας και έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, οι εξαγγελίες και τα μέτρα της κυβέρνησης είναι στην πεπατημένη της ατομικής ευθύνης, με αποζημιώσεις ψίχουλα στα μέτρα των «δημοσιονομικών αντοχών».

Όταν πρέπει να αποζημιωθούν οι κάτοικοι και να στηριχτούν για να ορθοποδήσουν, τότε το κράτος είναι δυσκίνητο, αργό ή και παντελώς απών. Αντίθετα, είναι ταχύτατο όταν χρειάζεται  να τρέξει γρήγορα τα σχέδια των επιχειρηματιών, όπως τις ΑΠΕ στα βουνά του Σητείας και του Λασιθίου».

Η Β. Χουστουλάκη κλείνοντας την ομιλία της είπε: « Ξέρουμε πως πολλοί συμφωνούν μαζί μας σε αυτά που λέμε. Και κατά βάθος θέλουν αυτό που θέλουμε κι εμείς! Να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα και όχι σαν σύγχρονοι σκλάβοι τον 21ο αιώνα. Την ίδια ώρα πολλοί και πολλές ακόμα σκοντάφτουν στο ερώτημα: «Μπορούμε»; Εμείς οι κομμουνιστές απαντάμε κατηγορηματικά: Ναι, μπορούμε!  Είναι τεράστιες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας κι όμως οι εργαζόμενοι, ο λαός βυθίζονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο στη φτώχεια και την εξαθλίωση, οι  βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι ξεκληρίζονται, από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και τις πολιτικές των κυβερνήσεων που οδηγούν  τη γεωργική παραγωγή σε όλο και λιγότερα χέρια. (…) Σήμερα,  χρειάζεται,  περισσότερο από ποτέ, να δυναμώσει  ο αγώνας,  με τον οποίο ο λαός θα βάζει μπροστά τις δικές του ανάγκες και όχι την ανάγκη του συστήματος να πάρει ξανά ανάσα μέσα από μια κάλπικη πολιτική αλλαγή.  Μιλάμε για αγώνα για καλύτερη ζωή κι εννοούμε μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, όπως αξίζει σε μας και στα παιδιά μας.  Μια ζωή, που καμιά σχέση δεν έχει με τη χαμοζωή που υπόσχονται στο λαό, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, συνολικά τα κόμματα του κεφαλαίου και το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που όλοι τους υπηρετούν. Οι άσπονδοι -υποτίθεται- εχθροί, αυτοί με τις τεράστιες διαφορές, οι δήθεν «αριστεροί» και οι «δεξιοί», βρίσκονται μονιασμένοι, με απόλυτη σύμπνοια, κάτω από την αγκαλιά της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων τους.Όλη η συζήτηση, όλος ο καβγάς τους, γίνεται για κάποια επιδόματα της κακιάς συμφοράς και τίποτα περισσότερο. Έφτασαν το λαό μας να περιορίζει τις επιλογές του, σ’ αυτό το κάτι παραπάνω από το τίποτα(…)Πρέπει, λοιπόν, τώρα να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση της μιζέριας. Σήμερα, περισσότερο από πότε αποδεικνύεται, πως τίποτα θετικό δεν μπορεί να προκύψει από τα παζάρια στο αστικό πολιτικό σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα παζάρια τους, στόχο έχουν να στήσουν νέες παγίδες στο λαό και να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκειά του.

Ό,τι θετικό προκύψει για το λαό, αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο ο αποφασιστικός, μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής.Αυτό το δρόμο, των εργατικών – λαϊκών αγώνων, το δρόμο της ανατροπής, μπορούμε να τον βαδίσουμε μαζί! Δράση, συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, σε όλες τις καθημερινές μάχες και στις εκλογές, με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού. Ακόμα και αν δε συμφωνούμε σε όλα. Συμφωνούμε, όμως, ότι πρέπει να δυναμώσει η συλλογική οργάνωση, ο αγώνας, η συσπείρωση δυνάμεων, ο συντονισμός της πάλης, για όλα τα καυτά κι επείγοντα προβλήματα. Συμφωνούμε να δυναμώσουμε τη συζήτηση για τη διέξοδο, την προοπτική, δίνοντας ελπίδα στο λαό. Γιατί τελικά, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής. Και το ΚΚΕ είναι το Κόμμα που μπαίνει μπροστά, για να γίνει πράξη αυτό το σύνθημα. »

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας