Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Οι άξονες δράσης του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας – συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.

 

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας. Οι αρχαιρεσίες έλαβαν χώρα στις 23 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου κατόπιν πρόκλησης του πλειοψηφήσαντος κ. Μανόλη Αγγελάκη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. Στη διάρκειά της έγινε η συγκρότησή του σε σώμα. Ομόφωνα Πρόεδρος επανεξελέγη για δεύτερη θητεία ο κ. Αγγελάκης. Το υπόλοιπο Δ.Σ. έχει ως εξής: Αντιπρόεδρος Γιάννης Φουντουλάκης, Γενικός Γραμματέας Μανόλης Μοσχολιδάκης, Ταμίας Κωνσταντίνος Κατσαμποξάκης και μέλη Σοφία Σκαρβελάκη, Νίκος Περάκης, Στέλιος Παπαδάκης, Στέλιος Λιλιμπάκης, Μανόλης Αϊλαμάκης.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο επανεκλεγείς Πρόεδρος αναφέρθηκε στην αυξημένη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη. «Είναι κάτι που μας χαροποιεί πολύ, πόσο δε αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι είμαστε σε μία περίοδο με κλειστά τα εποχιακά καταστήματα και βέβαια το γεγονός ότι αρκετές επιχειρήσεις δυστυχώς έχουν κλείσει από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι σήμερα. Ευχαριστούμε τα μέλη μας -την κινητήριο δύναμή μας- τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την επόμενη ημέρα, ώστε να βγει ο Σύλλογος μας πιο δυνατός κι έδειξαν ότι είναι παρόντα», τόνισε ο κ. Αγγελάκης.

 

Οι άξονες δράσης

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκρότησης του νέου Δ.Σ., έγινε μία πρώτη συζήτηση για τους άξονες δράσης του σωματείου το επόμενο διάστημα. Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελάκης, άμεσα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τους ιθύνοντες του Δήμου και της Περιφέρειας και συγκεκριμένα με το Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη, αλλά και τον Σύμβουλο Τουρισμού καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Ανδρουλάκη.

«Αποφασίσαμε να είναι οι τρεις άμεσες συναντήσεις που θα κάνουμε στο πλαίσιο της στοχοθεσίας του Συλλόγου που περιλαμβάνει και την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή της Σητείας. Σα Σύλλογος συμμετέχουμε από το 2019 στην Επιτροπή Τουρισμού, στην οποία κατά καιρούς έχουμε καταθέσει 18 προτάσεις εκ των οποίων κάποιες έχουν γίνει, κάποιες άλλες όχι για αντικειμενικούς, υποκειμενικούς λόγους. Εμείς θα επιδιώξουμε οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, είτε πιέζοντας προς την κατεύθυνση του Δήμου και της Περιφέρειας ή αν δεν βρούμε ανοικτά ώτα, αποφασίσαμε ακόμα και με δικούς μας πόρους να τις υλοποιήσουμε. Και τούτο διότι πραγματικά ο τόπος μας έχει απεριόριστες δυνατότητες για να έρθει ο λεγόμενος καλός τουρισμός, είτε εναλλακτικός είτε μαζικός. Σε αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Και βέβαια παράλληλα θα παλέψουμε για όλα τα ζητήματα του κλάδου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

 

Να βρούμε λύσεις

Κάτι βασικό που θέλω να αναφέρω είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα τα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ. ήταν ανοικτά και στην διάθεση του κάθε συναδέλφου, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο κάθε μέρα. Οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετώπιζε κάθε συνάδελφος γνώριζε ότι μπορούσε ανά πάσα ώρα και στιγμή να απευθυνθεί στο Σύλλογο για να προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση. Αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει, να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι όποια στιγμή χρειαστούν το Σύλλογο, το προεδρείο, όλα τα μέλη του Δ.Σ. θα είναι στην διάθεσή τους για να ασχοληθούμε με το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν, καθημερινά, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο επαναλαμβάνω».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας