Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Επιλύεται το πρόβλημα της ύδρευσης στην περιοχή του Μόχλους

 

Το Μόχλος επισκέφθηκαν χθες ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Σταύρος Συλλιγαρδάκης, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των εργασιών εγκατάστασης μίας νέας δεξαμενής νερού, της οποίας η χρήση αναμένεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση των αναγκών ύδρευσης στην περιοχή.

Η δεξαμενή, χωρητικότητας 310 κυβικών μέτρων νερού, μπορεί να τεθεί σε λειτουργία ίσως και σήμερα, δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ. Ο κ. Συλλιγαρδάκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έπειτα από πολλά χρόνια όπως είπε επιλύθηκε το θέμα της προβληματικής ύδρευσης στην περιοχή του Μόχλους. Αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για την συνδρομή σε ότι αφορά την χρηματοδότηση της δεξαμενής, ύψους 30.000 ευρώ, τόνισε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις δύο μηνών υλοποιήθηκε η δράση. Ευχαρίστησε για τούτο την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΣ για τις υπεράνθρωπες -όπως είπε- προσπάθειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα στην αναπτυσσόμενη αυτή περιοχή.

Και ο Δήμαρχος Σητείας εστίασε στις αυξημένες ανάγκες χρήσης νερού της περιοχής, «διότι υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ είναι από τις περιοχές, οι οποίες έχουν πληθυσμιακή αύξηση χρόνο με το χρόνο. Επομένως θεωρούμε ότι μία τέτοια υποδομή λύνει το πρόβλημα όχι μόνο των άμεσων αναγκών αλλά και των αναγκών για τα επόμενα χρόνια. Συνδυαστικά με το νέο αγωγό του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε πριν από περίπου έξι μήνες, θεωρούμε ότι επιλύονται οριστικά κάποια προβλήματα, τα οποία δημιουργούνταν όλα τα χρόνια λόγω παλαιότητας του δικτύου και τα οποία είχαν άμεσα αντίκτυπο στην λειτουργία των καταστημάτων, αλλά και της καθημερινότητας στη συγκεκριμένη περιοχή».

Ο κ. Ζερβάκης ευχαρίστησε επίσης τον κ. Πλακιωτάκη «διότι, όταν ζητήθηκε, η χρηματοδότηση πριν από δύο μήνες ήταν άμεση η ανταπόκριση του Υπουργείου. Όπως άμεση ήταν η ανταπόκριση εκ μέρους των Υπηρεσιών που έτρεξαν πολύ γρήγορα τις διαδικασίες κι εντός δύο μηνών μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο αναγκαίο για την περιοχή».

Είναι, όπως συμπλήρωσε, ο Δήμαρχος Σητείας η δεύτερη δεξαμενή που τοποθετείται, μετά από εκείνη στην περιοχή του Καλού Νερού ποσού 12.000 €, με την ίδια διαδικασία χρηματοδότης. «Δύο περιοχές τουριστικές, στις οποίες επιλύεται ένα σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις ανάγκες υδροδότησής τους» κατέληξε ο Δήμαρχος.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας