Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Συνάντηση με νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25-05-2022 συνάντηση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Ένωσής μας, με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο κ. Γεώργιο Λυμπινάκη. Εκφράσαμε τις ευχές μας για την ανάληψη των καθηκόντων του και εκθέσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στο Νομό μας.

Συγκεκριμένα, αναφέραμε στον κ. Λυμπινάκη την σοβαρή έλλειψη προσωπικού στις Υπηρεσίες της Δ.Α. Λασιθίου με έμφαση στο Α.Τ. Νεάπολης, και πόσο περισσότερα κενά θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια με τις αποστρατείες συναδέλφων.

Επίσης, η έναρξη της τουριστικής σεζόν η οποία φαίνεται ήδη αυξημένη, επιφέρει επιπλέον επιβάρυνση στους εναπομείναντες συναδέλφους αφού ο Νομός μας δεν ενισχύθηκε καθόλου με τις καλοκαιρινές αποσπάσεις και εξαιρέθηκε, παρόλο που διαχειρίζεται τεράστιο όγκο τουρισμού. Ως λύση της υποστελέχωσης που υφίστανται οι Υπηρεσίες της Δ.Α. Λασιθίου είναι η αύξηση των οργανικών θέσεων σε συγκεκριμένες υπηρεσίες των οποίων οι υπάρχουσες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και η κατάργηση των οποίων ήταν  λάθος της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Τέλος, θίξαμε το θέμα των υπηρεσιακών οχημάτων της Υ.Α. Αγίου Νικολάου, τα οποία αποτελούνται από οχήματα ως επί τω πλείστον πέραν της 15ετίας, και την ανάγκη αντικατάστασής τους, καθώς και για την ύπαρξη ακινητοποιημένων ή/και δαπανηρών προς συντήρηση οχημάτων τα οποία χρήζουν απόσυρσης.

Ο κ. Λυμπινάκης εξέφρασε την προθυμία του για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα αυτά με την άμεση επιστροφή στις οργανικές τους θέσεις αποσπασμένων αστυνομικών και αναγνώρισε τις ελλείψεις του Α.Τ. Νεάπολης. Ακόμη, φάνηκε αισιόδοξος και μας δήλωσε σε καλό κλίμα συνεργασίας ότι θα σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματά μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου

Ο πρόεδρος Γ. Καρτσάκης

Ο γενικός γραμματέας Γ. Γιαννόπουλος

Συνολικες προβολες σελιδας