Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Η Πελαγία Πετράκη υποψήφια για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ


Εν όψει της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής η υποψήφια για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πελαγία Πετράκη μίλησε για το διαμορφούμενο πολιτικό τοπίο, το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και τις εξελίξεις.

«Πρόκειται για ένα κόμμα που βάζει στο κέντρο τον άνθρωπο και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών», επεσήμανε.

Έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών στην Αυτοδιοίκηση -εξελέγη για πρώτη φορά Νομαρχιακή Σύμβουλος Λασιθίου το 2006, το 2010 Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης και το 2013 έως το 2019 Χωρική Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου- πιστεύει στη δύναμη των πολιτών και τονίζει χαρακτηριστικά: «Είναι ευθύνη δική μας να φτιάξουμε τον κόσμο μας καλύτερο».

«Τα τελευταία χρόνια», συνέχισε η κ. Πετράκη, «έχει ξεκινήσει η διαδικασία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα που να εκφράζει τον αριστερό-προοδευτικό χώρο. Δηλαδή γίνεται μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, ανοικτό και καινούριο. Τώρα πίστεψα ότι θα μπορούσα κι εγώ να είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας και για το λόγο αυτό πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφια για την Κεντρική Επιτροπή στις 15 Μαΐου.

Τα χρόνια της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και λόγω των παγκόσμιων βαθιών αλλαγών, καταγράφεται αύξηση των ανισοτήτων, μορφωτικών, κοινωνικών, οικονομικών. Είναι αυτό που λέμε ότι έχει ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους. Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα έχουμε πληθωρισμό της τάξης του 10,5%.

Χρειαζόμαστε λοιπόν, ένα κόμμα που μπορεί να προωθήσει λύσεις για τη μείωση των ανισοτήτων και των αποκλεισμών, που θα μοιράζει την πίτα πιο δίκαια και αυτό μπορεί να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ., καλύτερα από τα άλλα κόμματα του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας. Είναι ένα κόμμα που βάζει στο κέντρο τον άνθρωπο και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Τέτοιες προσπάθειες, για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών, είχαν γίνει κατά την πενταετία που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και στο Λασίθι. Είδαμε τα Νοσοκομεία να ξαναλειτουργούν αξιοπρεπώς, να σχεδιάζονται έργα για την στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας και του τουρισμού, να ενισχύονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και να προγραμματίζονται νέες σχολές.

Οφείλω εδώ να πω ότι η συνεργασία που είχα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη θητεία μου ως Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, ήταν άμεση και ειλικρινής. Αυτή η καλή σχέση, σε συνδυασμό με το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησε τις συνθήκες να είμαι σήμερα μέλος του κόμματος και να διεκδικώ θέση στην Κεντρική Επιτροπή».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας